Такої атмосфери, як "Західфесті", не знайдете ніде, каже тернополянин

Такої атмосфери, як "Західфесті", не знайдете ніде, каже тернополянин

Одна з найбільших та найпотужніших мистецьких подій країни - фестиваль «Західфест» відбувся 18-20 серпня в мальовничому селі Родатичі, неподалік від Львова. Дев'ятий фестиваль зібрав понад 50 виконавців з різних країн світу на чотирьох сценах та об’єднав тисячі відвідувачів зі всієї України.

Музика на різний смак, красива українська природа, привітні усміхнені люди та гарні спогади - це все «Західфест». Чотири сцени, що працювали одночасно і незалежно одна від одної, дарували максимальний заряд емоцій у режимі нон-стоп. Дев'ятий фестиваль ZaxidFest стартував у п'ятницю, 18 серпня, під Львовом.

Почався фестиваль з форс-мажору, який з самого ранку зіпсував настрій і організаторам, і гостям.

Хедлайнери зі США не приїхали

Вночі, за півдня до виступу, один з головних хедлайнерів, американська рок-група Breaking Benjamin оголосила про скасування свого виступу через хворобу кількох музикантів. До речі, гурт майже не виїжджає з країни через лідера гурту та вокаліста Бенджаміна Бернлі, який має фобію літати. А до вечора стало відомо, що до Родатичів не встигне доїхати хедлайнер інді-сцени Антоха МС через затримку рейсу з Алмати.

Відео дня



Шукати заміну в організаторів часу  не було, тому довелося коригувати розклад головної сцени, повертати усім охочим гроші за одноденні квитки і боротися з негативом у соцмережах.

Втім, неймовірна атмосфера зробила своє – і навіть такі неприємності не зіпсували вражень від фестивалю.
 

Готель під тисячами зірок

Романтики додавала мальовнича місцина в селі Родатичі під Львовом: озерця, на яких можна покататись на катамаранах,  48 гектарів лісу та ночівля в "готелі під тисячами зірок" в наметовому містечку... Відпочинок на природі організатори зробили максимально комфортним:
завезли туалети, душові, питну воду, намети з харчуванням, місця для зарядки гаджетів. Територію обгородили та цілодобово охороняли.

 

Монахиня, Пікачу і Бетмен

Завжди хотіли побачити Людину-павука, Бетмена, Пікачу чи просто космічну істоту? На «Західфесті» було можливо все. Відвідувачі одягли чудернацькі костюми - один креативніший від іншого.

- Якщо я цілий рік була „хорошою”, то на три дні „зійти з розуму” можу собі дозволити, - каже Аліна в костюмі монашки. – Своїм костюмом хочу показати,  що в сучасному суспільстві всі роблять з себе святих, але насправді це далеко не так.
На другий день фестивалю, у суботу, відвідувачів помітно побільшало  – якщо першого дня площа перед головною сценою була заповнена приблизно наполовину, то в суботу в 30-градусну спеку там не було де яблуку впасти.  

ONUKA, Pianoбой, Pain

В останній день фесту похолодало. Але гостей фестивалю не злякали ні чорні хмари, ні сильний вітер, ні проливний дощ. Глядачів зігрівали  Pianoбой, трешові Chelsea Grin, ніжна «Республіка Паліна» та ONUKA, яка після виступу на Євробаченні стала зіркою не тільки в Україні, а за кордоном.

На «Західфест» вже третій рік  поспіль їздять подружжя Романовських.

- Для нас з дружиною цей фестиваль став хорошою традицією, - каже Іван Романовський. - Доньку залишили вдома, поки що їй рано на такі фестивалі. Ми вибрали гарне місце, подалі від наметового містечка – озеро поруч, музику чути, ніби під сценою, людей мало. Відривалися з друзями під Pain, Noize MC, The Qemists, - WBTBWB, In Extreme,  Chelsea grin... Шкода, що Breaking Benjamin відмінили. Загалом цього року враження від фесту двоякі. Минулого року нам сподобалось більше. Але ми обов'язково поїдемо наступного року, бо таку атмосферу, як «Заході» більше не знайдете ніде. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Катюша

    і не страшно нормальним людям серед фріків ходити?

    валерія reply Катюша

    ну розважається  молодь, що тут такого?
  • Арнольд

    цього року шось виконавців нопмальних мало було, але місце розташування краще, ніж на файному
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up