Тернопільська вихователька заспівала в "Караоке без кордонів Live" і виграла подорож до Стокгольма

Тернопільська вихователька заспівала в "Караоке без кордонів Live" і виграла подорож до Стокгольма

П'ятий півфінал конкурсу "Караоке без кордонів Live" відбувся в РК "Махім" 22 жовтня.  За звання найкращого вокаліста караоке боролись 11 дорослих учасників та 12 дітей. 

Першими в караоке співали діти - наймолодшій учасниці 7 років, найстаршій - 16. Судді цього разу вирішили не визначати призові місця, а пропустити в суперфінал одразу 7 діток, щоб за звання кращого  вокаліста боролись лише найсильніші. Усі отримали цінні подарунки від спонсорів. 

За місце у суперфіналі та поїздку до Стокгольма змагались 11 дорослих учасників з різних міст. Найкращого вокаліста журі обирали в три етапи. Спочатку учасники  співали пісню, яку обрали самі. Потім обирали пісню "наосліп", тобто методом жеребкування. Пісні, які їм дістались, більшість учасників виконували вперше. На цьому етапі судді обрали 9 учасників, які пройдуть у суперфінал. 

Відео дня

- Декому з учасників сьогодні вдалось перевершити оригінал, - каже співак та композитор Андрій Підлужний. - Я відчував особливий тягар відповідальності як голови журі, адже цього разу конкуренція була надзвичайна. Ті, хто сьогодні не дотягнули до перших місць, спокійно могли виграти на перших етапах. Це говорить про те, що рівень конкурсу росте. Тому програвших сьогодні нема - є тільки ті, яким трішки не вистачило до призового місця. Нам буже приємно, що в нашій країні є такі талановиті люди.

За путівку до Стокгольма змагались четверо найкращих. Судді не змогли обрати переможця між Надією Шимчук з Тернополя та Віталієм Костюком з Луцька, яких визнали однаково талановитими вокалістами. Путівка між ними розігрувалась методом жеребкування - усе вирішила удача. Перше місце дісталось виховательці Надії Шимчук. 


- Чесно кажучи, не очікувала, що сьогодні виграю, навіть вечірньої сукні не одягнула, - розповідає Надія Шимчук. - На першій пісні я трохи розхвилювалась, але потім взяла себе в руки і виклалась на всі сто відсотків. Працюю музичним керівником в садочуц №10, співаю десь з десяти років. До речі, з Віталієм ми вже раніше боролись за перше місце, тоді переміг він. Тепер удача була на соєму боці. До суперфіналу я ще не готувалась, але вже пора вибирати репертуар. 

Загалом у суперфінал, який відбудеться 24 листопада, пройшло семеро дітей та дев'ятеро дорослих учасників 5-го етапу. 

- Такі конкурси дають молодим виконавцям заявити про себе, - зазначає начальник управління культури Олександр Смик. - Я прекрасно знаю, що навіть записати пісню - задоволення недешеве. Файне місто відоме своїми талантами, їх треба лише домогти відкритись. 

Знаний поет-пісняр Сергій Лазо, який співпрацює з японською компанією, запропонував фіналісткам спробувати себе на вакантну посаду вокаліста в Токіо. 

- Надзвичайно високий вокальний рівень дорослих учасників на цьому етапі, - каже пан Сергій. - Приїхала дуже потужна група з Івано-Франківська, з ними складно було конкурувати. Визначали переможців в кілька етапів, і це справедливо, бо фаворити мінялись впродовж вечора. Ми спочатку не бачили Надію навіть в четвірці, але потім вона стала першою. Вокальні дані в учасників дійсно хороші, і в дівчат є можливість поїхати на гастролі в Токіо, але ще треба пройти відбір там. Але це реальний шанс - сьогодні ти співаєш в караоке в Тернополі, а завтра ти вже можеш стати зіркою за кордоном. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • бурундук

    молодчина, але і той хлопець також гарно співав. може ту путівку варто було якось поділити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up