У свій день народження муніципальний оркестр зіграв Deep Purple і The Beatles

У свій день народження муніципальний оркестр зіграв Deep Purple і The Beatles

Музичні композиції Петра Чайковського, Кароля Шимановського, Джона Мілфорда, Ростислава Бабича, Генрі Мaнчіні можна були почути на концерті в Українському домі «Перемога» 19 березня. Цього дня відзначав свій 25-річний ювілейний муніципальний Галицький камерний оркестр. Музиканти обіцяли тернополянам незабутній концерт і їм це вдалося.

Глядацька зала була заповнена вщент. Зі сцени лунали популярні, класичні твори, джаз і навіть рок. Рок-композиції стали справжнім сюрпризом для багатьох глядачів. У виконанні оркестру можна було почути “Smoke on the water» Deep Purple, «Yestreday», «Hard day’s night» The Beatles.

- Якби мені 5 років тому сказали, що оркестр виконає цю композицію, я б не повірила. Але це сталося, що свідчить про нову сторінку у творчості оркестру – це виконання рок-хітів, - сказала ведуча концерту Олена Лайко, представляючи композицію від легендарних Deep Purple у виконанні оркестру.

Previous Next

Відео дня

У свій день народження муніципальний Галицький камерний оркестр разом з друзями підготували багато сюрпризів для свого глядача. На концерті прозвучали і вокальні твори разом із народною хоровою капелою «Зоринка». Зачарувала усіх популярна мелодія «Самотній пастух» у виконанні з солістом обласної філармонії Мирославом Бабчуком. Композицію на контрабасі подарував усім музикант Назарій Стець, який є однолітком оркестру і грав у ньому три роки. Зараз Назарій працює у Києві, але свій рідний оркестр з Тернополя не забуває.

Муніципальний оркестр та його художнього керівника народного артиста України Василя Феленчака вітали друзі, колеги, учні, музиканти, які в різні роки працювали у цьому колективі. До речі, 20 березня пан Феленчак святкує 70-річчя. Маестро отримав багато квітів, привітань, подарунків та аплодисментів. На сцену з вітаннями виходили люди, яким свого часу доводилося працювати з оркестром. Серед них і перша ведуча концертів оркестру  – Ганна Ніколайчук. До слова, нині незмінними ведучими концертів муніципального оркестру є Михайло Зубик та Олена Лайко. Привітав оркестр і колишній міський голова Тернополя Богдан Левків. Саме за його каденції у 2003-му році Галицький камерний оркестр отримав статус муніципального.

- Безгрошів'я тоді було в міськраді, - пригадує пан Левків. – Але ми віришили, що всі ями не залатаємо. Не зробили шмат дороги і дідько з нею! Зате маємо прекрасне!  

Коли під час завершення концерту дали слово Маестро Василю Феленчаку, він сказав:

- Моє слова -  це музика. Я пишаюся тим, що ми робимо, дякую музикантам і глядачам. Зараз наш колектив на вершині своєї творчості і ми щасливі, що можемо виступати для тернопільського глядача. 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up