Запрошують на концерт легкої та популярної музики

Запрошують на концерт легкої та популярної музики

Закриття XXV ювілейного концертного сезону Муніципального Галицького камерного оркестру відбудеться 18 чевня о 19.00 в Українському Домі «Перемога». Своєрідною кодою цьогорічного сезону стане концерт легкої та популярної музики.

Як стверджує художній керівник і диригент колективу, народний артист України Василь Феленчак, ця програма – музичний калейдоскоп, де поруч із творами розважального характеру на зразок «Регтайм» Джопліна, «Гумореска» Дворжака чи «Тісо-Тісо» Зекінья де Абреу, звучатимуть програмні твори – «Гобой Габрієля» Морріконе, «Мелодія» Попеску, «Ніч і день» Портера, «Пірати Карибського моря» Бадельта, які передають характер людини та її стан душі.

– Розпочнемо концерт музикою Лероя Андерсона, у якій чітко прослідковується, що наше неповторне життя складається із численних щоденних дрібничок (твір «Дрібничка»), яких ми часто не очікуємо, розповів Василь Феленчак. – Хоча, власне, вони і є його основною складовою. А за усім цим стежить годинник (твір «Синкопований годинник»), який підказує, на що потрібно більше звернути увагу, а на що – менше, і як не втратити час, який ми іноді так бездумно «транжиримо». А всі дії фіксуються на папері за допомогою друкарської машинки (твір «П’єса для друкарської машинки»).

Невід’ємною частиною життя є «брати наші менші». Тому музична характеристика кенгуру («Kagaroo-Boogie») та слоника («Kagaroo-Boogie») є близькою за станом до людської душі, адже і дорослим, і дітям іноді так хочеться уваги та ніжності, і навіть трішки побешкетувати.

Відео дня

Твори «Ніч і день», «Гобой Габрієля» та «Мелодію» оспівують велич людської душі, здатної на великі вчинки. Композиції «Palladio» та «Пірати Карибського моря» стали улюбленими для слухачів за минулий концертний сезон.

Відтак, на думку Василя Феленчака, програма легкої та популярної музики, яку підготував Муніципальний Галицький камерний оркестр з нагоди закриття сезону, обов’язково зможе задовольнити різні смаки слухачів і сприятиме їхньому душевному відпочинку. Вестимуть концерт постійні ведучі Галицького камерного – поетеса Олена Лайко та заслужений журналіст України Михайло Зубик.

Квитки вартістю 40-50 грн. можна придбати в касі «Перемоги» (тел. 52-15-00). Телефони для довідок: +38-066-114-86-34, +38-096-320-00-73.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Білецький

    Як раз легка зараз не популярна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up