2500 доларів хотіли видурити в жінки з Тернопільського району за «звільнення» брата з полону

2500 доларів хотіли видурити в жінки з Тернопільського району за «звільнення» брата з полону

Жінка на шантаж зловмисників не повелася - із заявою звернулася до співробітників поліції.

 

Шахраї намагалися отримати у жительки Тернопільського району 2 500 американських доларів за начебто визволення її брата з колонії рф.

Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

Нажитися на горі родин, котрі розшукують зниклих на війні родичів, намагаються шахраї. Тернопільська поліція розслідує уже декілька подібних фактів і звертається до громадян бути вкрай обережними та критично ставитися до «пропозицій» незнайомців, котрі за гроші обіцяють повернути ваших рідних.

Відео дня

Числиться зниклим безвісти з січня

Жителька одного з сіл Тернопільського району тривалий час очікує звістки про брата, який служив у Збройних силах України і числиться безвісти зниклим з початку січня цього року. Зі слів жінки, з прихованого номера їй зателефонував невідомий, назвався начальником колонії в ростовській області і пообіцяв за дві з половиною тисячі американських доларів забезпечити повернення брата в Україну. Жінка не повелася на аферу зловмисника.

Працівники поліції та військові нагадують, що пошуком військовополонених чи зниклих безвісти займаються державні органи. Грошей ніхто ні за що не вимагає! Якщо ваш родич зник на війні - потрібно написати заяву до поліції та контактувати лише з правоохоронцями, щоб не бути ошуканим шахраями.

Працює Координаційний центр

На Тернопільщині працює координаційний центр з питань осіб, зниклих безвісти. Тут рідні осіб, з якими втрачено зв'язок, можуть отримати консультацію юриста, а спеціалісти допомагають родинам правильно оформити повідомлення про зниклу внаслідок бойових дій людину. Звернутися у координаційний центр можна за номерами телефону: 096 490 49 74, 067 939 93 40(юрист) або на e-mail: [email protected].

Повідомити про зниклу людину можна з понеділка по п’ятницю з 9:00-18:00 і за номером 0 800 339 247. Це — «гаряча лінія» кол-центру з розшуку осіб, зниклих безвісти.

Працює спеціальна «гаряча лінія» з пошуку зниклих чи загиблих внаслідок військових дій рф в Україні і в Нацполіції. За номером 0 800 21 21 51 ви можете отримати інформацію щодо процедури розшуку рідних чи знайомих. Дзвінки безкоштовні та приймаються операторами цілодобово.

Повідомити про зниклу людину можна, зателефонувавши на лінію 102.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up