Тернополянка чекала на допомогу від держави, а потрапила на гачок аферистів

Тернополянка чекала на допомогу від держави, а потрапила на гачок аферистів

Жінка втратила понад 14 000 гривень очікуючи на допомогу.

Тернополянка побачила оголошення в месенджері «Telegram» про можливість отримати матеріальну допомогу від держави. Інформація виявилася фейковою, проте через незнання, жінка все ж почала виконувати вказаний алгоритм дій. Про це повідомляють у поліції Тернопільської області.

Аби отримати гроші, потрібно було перейти за посиланням, що візуально нагадувало сторінку одного із банків. Жінка не зауважила, що біля https:// були зайві букви та символи, а тому без вагань заповнила «форму», зазначивши всі свої особисті дані та номер електронного гаманця із кодом та датою дійсності.

За кілька хвилин отримала смс-повідомлення, але не про отримання допомоги, а про зняття коштів. З її картки списалося 14083 гривні. За допомогою вона звернулася до поліції.

Відео дня

Люди, будьте обережними!

Поліціянти наголошують, що для того, аби отримати допомогу, жодна реальна установа не вимагатиме внесення особистих даних, а тим паче – карткових рахунків з секретними кодами. Якщо таке побачили, то пам’ятайте, що це шахраї. Аферисти використовують фішингові сайти, що імітують популярні українські банки чи служби.

Шахраї розсилають SMS-повідомлення про грошову допомогу із текстом «Vam narahovano Groshova dopomoga PB24 6 500. Zarahuvatu…» і далі йде посилання. Не переходьте за ним і нічого не заповнюйте!

Якщо ви замовляли послугу отримання одноразової грошової допомоги у розмірі 6500 гривень через застосунок «Дія», очікуйте сповіщення про нарахування грошей у застосунку того банку, клієнтом якого ви є. Сповіщення про нарахування грошей не містить жодних посилань, а лише текстову інформацію.

Якщо вже так трапилося, що ви ввели свої дані на шахрайському сайті, варто заблокувати картку, а потім звернутися до кіберполіції.

Читайте також:

Втратила майже 84 тис. гривень: як шахраї ошукали мешканку Бережан

Тернополянка втратила 20 тисяч з кредитки, коли орендувала котедж в Карпатах

Продавали неіснуючий товар: тернопільські правоохорнці попередили про схему шахраїв

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Рембо

    Добрий день мене звати Надя Безпятчук я хочу записалися на саму оборону мій номер 0966635781 подзвоніть будь ласка

    Ростислав Гарасимчук reply Олена Рембо

keyboard_arrow_up