35-річний Руслан, якого убили на Кременеччині, через два дні мав повертатись на роботу в Польщу

35-річний Руслан, якого убили на Кременеччині, через два дні мав повертатись на роботу в Польщу
  • Про смерть 35-літнього чоловіка на лінію "102" 3 червня близько 18:00 повідомила сільський голова одного із сіл Кременецького району. 
  • Односельці відкидають версії, що порізати чоловіка могли місцеві. Але в них теж є версія, хто б це міг зробити. 
  • Поховають чоловіка у рідному селі. От коли – поки не знають. Адже тіло забрали на експертизу.

 

Тіло рідного дядька, 35-річного Руслана Хоміцького побачив племінник, 11-річний Валентин. Він разом з рідним братиком Романом та товаришем грався у сусідній кімнаті.

Малий вийшов – двері до дядькової кімнати були привідчиненими. Хворий дідусь – у сусідній кімнаті. Мама і бабуся – на городі. Племінник помітив, що дядько Руслан стояв на колінах, а поруч – багато крові.

- За словами мами загиблого, син був живий, коли вони йшли на город, але спав, бо перебував у стані алкогольного сп’яніння, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Що сталося в будинку, - вона не знає. Але стверджує, що її та доньки вдома не було хвилин двадцять.

Відео дня

Подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 115 частина 1 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне вбивство.

Хто вкоротив віку Русланові – у поліції поки не кажуть. У с. Башуки, що на Кременеччині, де сталось вбивство, й припускати не хочуть, що це зробив хтось з рідні чи місцеві. Люди давно не пригадують подібного. Місцина спокійна. З 700 дворів чимало пустих. І коли в селі з’являються підозрілі чужинці, - одразу реагують.

Того дня у селі, щоправда, помітили скуповувачів пір’я, каже сільський голова Башуків Людмила Бакса. Але чи причетні вони до смерті Руслана – не знають.

- Руслан був доброю людиною, - розповіла Людмила Бакса. – Проживав разом з батьками, сестрою та її двома дітьми.

Власної сім’ї Руслан не мав. Останніми роками їздив на заробітки до Польщі. От саме в цю п’ятницю, 7 червня, мав вирушати знову за кордон на роботу.

- Все сталось, як мені повідомили, після 17.00, - розповіла Людмила Бакса. – Повідомила наш лікар, що у селі є померлий. І сказала, хто це. Тіло не оглядала, бо надавала допомогу багатьом, хто був на місці. Тато у покійного хворіє, сестрі його стало погано. У родича-сусіда після почутого тиск підскочив. Забігалась, рятувала тих людей.

Спочатку викликали машину з Кременця, аби доправити тіло на експертизу. Коли виявили, що є ознаки насильницької смерті, одразу повідомили поліцію, каже сільський голова.

- Ніяких конфліктів того дня не було – ні у селі, ні в тій родині, - каже Людмила Бакса. – Сусіди кажуть, все було тихо, крику не чули. Версій, хто б це міг зробити, - немає. 

Односельці, які бачили тіло Руслана, кажуть, що у нього три колото-різані рани. Поганого за чоловіка ніхто сказати не може. Не конфліктний, був домашнім, в компаніях його не бачили. Тим паче зараз, коли в селі, на городах та по господарству, чимало роботи.

Руслана Хоміцького ховатимуть у рідному селі. Але коли – поки не знають, адже тіло забрали на експертизу.

Редакція висловлює щирі співчуття родині, односельцям та друзям загиблого. Вічна пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Таня Бочкарова

    Шкода чоловіка Ще скільки Жити Нехай Земля Буде Пухом
  • Наталія Ляшенко

    Царство небесне і вічна память
  • Василь Шумко

    Царство небесне.
  • Людмила Ивасюк

    Царство небесне вiчна память.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up