20 000 тоннами чортківського зерна, яке «з’їли миші», зайнялась СБУ. Збитки оцінюють у понад 100 мільйонів

20 000 тоннами чортківського зерна, яке «з’їли миші», зайнялась СБУ. Збитки оцінюють у понад 100 мільйонів
  • За словами представників ПАТ «Аграрний фонд», їм повернули 10 тисяч тонн зерна і вони його вивезли зі складів Держрезерву до 20 лютого 2020 р. Чи має Чортківський Держрезерв такі потужності відвантаження, адже це потрібно вивезти за два тижні 400 фур, дивується радник міністра МВС.
  • Враховуючи тільки приблизну суму у 100 мільйонів гривень збитків, яка спричинена інтересам держави, до розслідування варто долучитись співробітникам НАБУ, переконаний Михайло Апостол.

20 тисяч тонн зерна та понад 60 тонн борошна вищого та першого ґатунку на суму майже 100 мільйонів гривень «з’їли миші» в Державному агенстві резерву України в Чорткові.
Слідство у цій справі, зважаючи на резонанс і суму збитків, проводить слідчий відділ СБУ в Тернопільській області. Про це повідомив радник міністра МВС Михайло Апостол.

Нагадаємо, нестачу виявили при проведенні інвентаризації на початку лютого цього року. І підтверджена вона інвентаризаційними описами та протоколами. Зерно було власністю ПАТ «Аграрний фонд», Держрезерву, АТ«ДПЗКУ» та інших приватних поклажодавців.
Детальніше про це читайте Як в час війни і пандемії "кинути державу на 100 мільйонів". Майстер-клас від чортківських ділків і високих чинів

18 лютого 2020 року Слідчим управлінням ГУНП в Тернопільській області внесено відомості до ЄРДР про відкриття кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України. Йдеться про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем групою осіб.

Відео дня

  • У зв'язку з великим резонансом, а я пильно слідкую за ходом слідства щодо розкрадання в особливо великих розмірах в Чортківському комбінаті хлібопродуктів, розслідування даного кримінального провадження доручено слідчому відділу УСБУ в Тернопільській області, - повідомив Михайло Апостол. - Однак, враховуючи тільки приблизну суму 100 мільйонів збитків, яка спричинена інтересам держави внаслідок злочинних дій службових осіб даного підприємства, вважаю, що до розслідування необхідно долучитись співробітникам НАБУ і дати принципову оцінку вищевказаним злочинним діям.

Михайло Апостол наголошує, що варто звернути увагу на деякі факти. Зокрема, чому АТ «ДПЗКУ», маючи напівпорожні власні склади та елеватори, дає на платне збереження своє зерно на склади Держрезерву?
- За словами представників ПАТ «Аграрний фонд», їм повернули 10 тисяч тонн зерна і вони його вивезли зі складів Держрезерву до 20 лютого 2020 р., - каже Михайло Апостол. - Чи має Чортківський Держрезерв такі потужності відвантаження?  Адже це потрібно вивезти за два тижні 400 фур?

Коментар

Петро КОРОЛЮК, прессекретар управління СБУ в Тернопільській області: 
 

- Кримінальне провадження, зареєстроване слідчими ГУНП в Тернопільській області стосовно факту розтрати майна у Державному агентстві резерву України, дійсно розслідується Слідчим відділом УСБУ в Тернопільській області. Рішення про доручення розслідування даного кримінального провадження слідчим спецслужби було прийнято прокурором Тернопільської області. Наразі співробітниками Управління проводяться слідчі дії, необхідні для встановлення істини у справі. Про результати розслідування ми інформуватимемо громадськість додатково.

Юридична довідка

Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

1. Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

2. Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач77

    ТАК  БУЛО  ЗАДУМАНО  "ТВОРЦЯМИ"  РЕФОРМ ! ...  ТІЛЬКИ  НЕ  ЗРОЗУМІЛО  -  ДЕ  В   Ц Е Й   ЧАС  БУЛИ  КОНТРОЛЮЮЧІ   державНІ   ОРГАНИ ???!!!  ЗА  КИМ  І  ЧИМ  СПОГЛЯДАЛИ ? ...  І  ЧИ  Є  ці  органи  В  державИ ?!

    Читач77 reply Читач77

    ...  українцям,  навіть  Західної  України,  уже  давно  Своя  Держава  НЕ  ПОТРІБНА  -  вони  її  "банально"   розкрадуть  -  і  підуть   з  ЦИМ  "доробком"  в  Світи  служити  ЧУЖИМ  ПАНАМ ...  КАРМА !  ...
  • Богдан Зелений

    https://m.youtube.com/watch?v=5FjGMO84rL0&feature=share після того ще і дорогу😆
  • Наталія Василівна Гальович

    ага. коли вивезли тоді занялись.
  • Petro Skarzhynskyi

    То не миші, то щурі😁

    Ігор Дуда reply Petro Skarzhynskyi

    Петрику, заспокойся - у закладі на Тролейбусній зроблять аналізи, відведуть тебе в гарну палату і будуть щоранку питати,  чи не бігають навколо тебе щурі. От ти їм і видай все,що колись писало :
    Petro Skarzhynskyi reply Ігор Дуда 7 квітня 2020 р. "Єбать тебе в рот придурок. Пішов ти тричі нахуй, бидло недороблене". Повністю підтримую. Єбать тебе треба у всі дири. А пиздити кожен день. "Єблан смердючий" це про тебе гарно сказано. У саму точку."  Пішло нахуй, виблядок сраний.
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/cholovika-yakiy-povernuvsya-iz-zarobitok-z-polschi-ridni-ne-pustili-do-11049821.html

    Тебе заспокоять, погладять по голівці, й  прив'яжуть до ліжка. А зранку дадуть булочку з чаєм. А ти їм знову видаш все те саме (дивися вище). І тебе ще тісніше прив'яжуть

keyboard_arrow_up