Амністія відміняється: на кривдників АТОвця Сашка Цюха чекає новий розгляд справи у суді

Амністія відміняється: на кривдників АТОвця Сашка Цюха чекає новий розгляд справи у суді
  • Їх амністували, бо у них неповнолітні діти. А мій син взагалі батька не знатиме, - дружина.
  • Жоден із обвинувачених під час судового розгляду своєї вини не визнав. А один з них з’явився на суд… напідпитку.

 

Хмельницький апеляційний суд скасував вирок Лановецького районного суду Тернопільської області щодо чотирьох чоловіків, які побили атовця, та призначив новий розгляд у суді першої інстанції.

Колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу батька померлого АТОвця. Його син помер у лютому цього року, через місяць після вироку суду першої інстанції. 

Нагадаємо, 30 січня 2019 року Лановецький райсуд своїм вироком визнав винним чотирьох чоловіків за частиною другою статті 296 Кримінального Кодексу України – йдеться про хуліганство, вчинене групою осіб. Одного із них також визнали винним за 128 статтею КК «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження», за що йому сукупно призначили покарання у вигляді обмеження волі на чотири роки. Решті трьом – по три роки обмеження волі. Однак щодо усіх чотирьох застосували  Закон України «Про амністію у 2016 році» - і звільнили від відбування покарання.

Відео дня

Побили Сашка 27 червня 2017 року близько 23.00 поблизу зупинки громадського транспорту села Якимівці Лановецького району Тернопільської області.

Тоді «четвірка», котра їхала автомобілем, на зупинці помітила двох молодих людей (одна із них була неповнолітньою), та запропонували їм провести час разом. Ті – відмовилися. За них вступився потерпілий, який поруч сидів у своєму автомобілі. АТОвець намагався словами заспокоїти чоловіків, проте вони почали шарпати його за одяг і бити руками й ногами. Вже лежачи, потерпілий скотився у кювет і втік у лісосмугу. За півгодини на крики прибіг ще один житель села, який намагався заспокоїти чоловіків, тоді із лісосмуги знову вийшов потерпілий. Йому один із чоловіків завдав удару рукою по голові, від чого той упав на асфальт й отримав перелом склепіння черепа із забоєм головного мозку.

Жоден із обвинувачених під час судового розгляду своєї вини не визнав. Тепер на них чекатиме новий розгляд справи у суді першої інстанції, повідомили у прес-службі суду.

  • Ми дуже задоволені вироком суду, це наш чи не перший суттєвий крок вперед, - каже дружина АТОвця Тетяна Цюх. – У нас з’явилась надія, що всі четверо отримають покарання за смерть мого чоловіка і, можливо, сядуть до в’язниці.

Жоден з кривдників Сашка за понад два роки так і не попросив вибачення – ані в батьків, ані в дружини, ані в маленького синочка Назарчика. Малюк народився вже після смерті батька.

  • Про що говорити, якщо один з обвинувачених з’явився за розгляд справи 16 вересня у Хмельницькому суді напідпитку, - розповіла пані Тетяна. – Він поводився жахливо, його мало не вивели із зали суду. Це – безсовісні люди, в очі нахабно дивились – і ні слова каяття чи прощення. Не знаю, якими їх словами назвати.

Що надія на справедливий вирок є, каже і адвокат потерпілої сторони. Де розглядатимуть справу – стане відомо після 20 вересня.

  • Їх амністували, бо у них неповнолітні діти. А мій син взагалі батька не знатиме – це справедливо, по-вашому? – запитує Тетяна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Olga Pasika

    Якщо їх зараз не покарають то ці нелюді  ще не одну людину вбють.Такі ніколи не міняються.
  • Сергій

    Якщо люди не матимуть справедливого суду, то почнуть карати самі. Так недалеко до судів  Лінча і це буде на совісті  суддів що не карали злочинців!
  • Olga Zaharchuk

    Нелюди. Засудити довічно!!
  • Герасимчук Ростислав

    Кляті виродки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up