Били на вулиці і в авто: трьох поліцейських з Тернополя підозрюють у перевищенні повноважень

Били на вулиці і в авто: трьох поліцейських з Тернополя підозрюють у перевищенні повноважень

ДБР повідомило про підозру трьом поліцейським, які побили тернополянина, одягнувши на нього кайданки.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру командиру взводу та інспектору взводу Управління патрульної поліції в Тернопільській області, а також оперуповноваженому одного з відділів поліції ГУ Національної поліції в Тернопільській області. Правоохоронці підозрюються у перевищенні службових повноважень, які супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 Кримінального Кодексу України). 

Про це йдеться на сайті Державного бюро розслідувань.

Слідством встановлено, що правоохоронці прибули за викликом через конфлікт між групою громадян поблизу одного з ресторанів.

Відео дня

Як повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області, за версією слідства, 22.09.2019 працівники поліції прибули на виклик до одного з ресторанів м. Тернополя для перевірки повідомлення про побиття громадянина.

Не з'ясувавши обставин конфлікту, працівники поліції одягнули кайданки на заявника та побили його. 

У повідомлення обласної прокуратури йдеться, що правоохоронці нанесли потерпілому численні удари руками і ногами по тілу, спричинивши йому фізичний біль та тілесні ушкодження. 

Після цього, підозрювані відтягнули потерпілого до службового автомобіля, де продовжили його побиття.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює прокуратура Тернопільської області. Оперативний супровід - Управління внутрішньої безпеки Нацполіції Тернопільської області.

На даний час вирішується питання про обрання стосовно працівників поліції запобіжного заходу. 

Розслідування триває.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Руслан Данильчук

    Поліцеські стали звичайними януковицькими мусорами!( Сам пересвідчився як за заявою про хуліганський напад мусора із дільничого відділку що на «дружбі» замутили справу проти самого заявника!!!((( Надіюсь це не минеться ім безкарно!!!
  • Олег Захарків

    Хотілось би знати що то за заявник. Ці заміточки викликають великий сумнів і складається враження, що в потерпілого хороший кримінальний шлях за плечима.
  • Надія

    Скоро зацькують ту поліцію так , що всяке бидло робитиме що хоче😞 мабуть побили бідолаху просто так, я проти насильства але інколи дивишся на те п'яне хамло і єдине бажання спустити на землю!
  • Ольга Прилуто

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up