Близько ста незаповнених виборчих бюлетенів залишив у сейфі голова ДВК у Тернополі. Для чого?

Близько ста незаповнених виборчих бюлетенів залишив у сейфі голова ДВК у Тернополі. Для чого?
  • День виборів у Тернополі не обійшовся без порушень. Так, на виборчій дільниці в приміщенні школи №11 голова дільниці Михайло В. вирішив залишити близько ста виборчих бюлетенів у сейфі.
  • Про деталі інциденту дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Один з кандидатів у депутати Сергій Лупак, розповів, що вчора, 25 жовтня, він був присутній на виборчій дільниці в школі №11 і після її закриття члени дільниці почали підраховувати кількість бюлетенів, які використали та тих, які залишилися на столах.

«Просили відкрити сейф дві години»

– На одному зі столів виявилося, що бракує сто бюлетенів для вибору депутатів до міської ради, – каже пан Лупак. – Почали звертатися до голови дільниці, пана Михайла В. з проханням відкрити сейф, у якому могли бути ті бюлетені, але чоловік відмовився це робити.

Відео дня

За словами Сергія Лупака, пізніше і інші члени комісії просили голову відкрити сейф. Після цього довелося звернутися до правоохоронних органів. Працівники поліції відмовилися заходити всередину і пан Лупак передавав їм заяву через вікно.

– Дві години не могли розпочати підрахунок голосів, бо Михайла  В. просили відкрити сейф, – продовжує пан Лупак. – Чоловік зрештою погодився це зробити та витяг звідти близько ста незаповнених бюлетенів. Потім сейф знову закрив на ключ, але я та інші спостерігачі помітили, що там ще є і інші бюлетені. Михайло В. знову відмовився відкрити сейф і зробив це лише за деякий час. Виявилося, що там були ще бюлетені на міського голову, у районну та обласну раду.

В області зафіксували вже понад сто порушень на виборах

Про те, що даний інцидент дійсно був, підтвердив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета.

– Дане звернення в управління поліції дійсно було, – каже пан Крета. – Він поки зареєстрований в ЄО (журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події – прим. ред.). Після того, як ми розберемося, буде прийнято рішення, чи порушувати за цим фактом кримінальне провадження. Можливо, це було звичайне незнання закону, або ж злий умисел. У будь-якому випадку, чоловік буде притягнутий до відповідальності:адміністративної чи кримінальної.

Загалом в управлінні поліції області зафіксували 109 порушень на виборчих дільницях на Тернопільщині станом на 26 жовтня, з них в трьох випадках порушили кримінальне провадження.

Ми готові опублікувати версію подій від голови комісії Михайла В. Наразі коментарів від нього ми не отримали. 

А як вважаєте ви, для чого голова комісії залишив бюлетені у сейфі? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sergey Sergey

    Отак лисий вуйко і виграв :) ! Розвели як лохів ! Навіть в ЄРДР даний випадок не внесли! Усе підмазано!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up