У Тернополі через шахрая постраждав таксист: як діє схема?

У Тернополі через шахрая постраждав таксист: як діє схема?

Чоловік повірив незнайомому клієнту, з котрим спілкувався телефоном, виконав усі його прохання та замість очікуваного прибутку втратив 2600 гривень.

Як встановили правоохоронці, зловмисник спочатку зателефонував у службу таксі, зробив замовлення та попросив, щоб з ним зв’язався водій, який його буде перевозити.

Відтак таксист набрав потенційного клієнта. Останній попросив його дорогою оплатити та забрати деякий товар з одного із готелів. Для цього було потрібно перекинути кошти на два мобільні рахунки та після оплати показати квитанцію людині, в якої начебто був вантаж, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Гроші співрозмовник пообіцяв повернути водієві таксі готівкою та ще й з відсотками, коли привезе йому товар. Таксист повірив незнайомцю та виконав усі його прохання: перекинув на мобільні рахунки загалом 2600 гривень. 

Відео дня

З квитанціями таксист приїхав до готелю, де нібито мав забрати вантаж, але його там не виявилося, натомість телефон клієнта вже був відключений. За допомогою потерпілий звернувся до працівників поліції.

За фактом шахрайства слідчі розпочали кримінальне провадження. Тривають оперативно-розшукові заходи щодо розкриття злочину.

Працівники поліції застерігають перевізників від подібних афер та закликають не вестися на оманливі пропозиції та не довіряти незнайомцям, а тим паче, коли йдеться про гроші. У будь-яких ситуаціях проявляйте пильність.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Yaroslav Yahotin

    Шкода таксиста. Напевне молодий.
    Але схема ця дійсно стара.
  • Іван Тлумацький

    Стара схема як світ))) я колись також купив води і хліба, то вже мав що на зміні їсти і пити)))

    Yaroslav Yahotin reply Іван Тлумацький

    Іван Тлумацький ще просять коньяк, цукерки і поповнити рахунок. А все це відвести майору в відділ поліції
  • Ігор Редчук

    Якщо чесно то мене це сильно дивує , наскільки треба бути тупорилим , щоб робити проплату за будь який товар  на мобільний номер ?

    Ihor Ruzhytskyi reply Ігор Редчук

    Nadia Kits  це не доброта, жодним чином. Виключно тупість і жадібність.

    Nadia Kits reply Ігор Редчук

    Ігор Редчук це людська доброта, нажаль нею зловживають та користуються, але ми попри все повинні виявляти свою людяність, але також зважати що є багато корисливих людей
  • Анонім

    Це ж явно зразу ,що це шахраї . Коли вже на тих зонах перекриють мобільний звязок і телефони у камерах . Куда та поліція дивиться . Зараз злочинність так піднялась ,а толку ноль . Он ті ,що влаштували стрілянину і то толком поліція не може оформити затримання і в результаті підозрюваного випустили ,а той втік і переховується від слідства .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up