Чи причетний хтось третій до вбивства завучки і самогубства підозрюваного: які версії розглядає поліція

Чи причетний хтось третій до вбивства завучки і самогубства підозрюваного: які версії розглядає поліція
  • Обох – і Анжелу Макаренко, і підозрюваного у її вбивстві чоловіка, ховали зі священниками, провівши панахиди, розповіли друзі.
  • Тернополяни, які спілкувались із вбитою чи підозрюваним, мають свою думку на рахунок цієї трагедії. А які ж версії наразі розглядають у поліції?

Попри всі розмови навколо резонансного вбивства завучки 11 школи Анжели Макаренко та самогубства підозрюваного у її вбивстві, поліція принаймні поки що розглядає лише одну версію трагедії.

Цей резонансний злочин не залишив людей байдужими – його обговорювали у транспорті, на вулицях, в чатах у соцмережах. Говорили про це і на похоронах обох загиблих: люди з кола спілкування обох - і завучки, і підозрюваного - припускають, що до вбивства і до самогубства причетна третя особа. Однак у поліції спростовують цю версію.

- Причетність третьої особи до обох смертей поліцією не розглядається, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. – І на місці скоєння злочину, де знайшли тіло вчительки, і там, де виявили тіло підозрюваного у її вбивстві, експерти і поліція зібрали слідову інформацію, якої є достатньо, щоб звинуватити банкіра у скоєнні вбивства.

Відео дня

Тепер за допомогою експертів потрібно довести, що вбивство вчительки скоїв саме чоловік, тіло якого наступного дня знайшли у ліфтовій шахті, кажуть у поліції. Тому у справі призначено ряд експертиз.

  • Це і судово-медична, і молекулярно-генетична, і криміналістична експертизи, - пояснив Сергій Крета. – Взято достатню кількість різних взірців. Після проведення експертиз слідство зможе дати остаточну відповідь, чи підозрюваний скоїв вбивство вчительки, а згодом покінчив життя самогубством.

Також перевіряють зараз і чимало технічних засобів, в тому числі у поліції вивчають інформацію з телефонів та відстежують розмови в останні дні життя обох за допомогою мобільних. Ще додатково вилучають відео з камер відеоспостереження поблизу місць убивства, самогубства та місць, де могли контактувати обоє загиблих.

Читайте також "За нею навіть дощ плаче": Тернопіль прощається з убитою завучкою Анжелою Макаренко.

Як прощалися із убитою та підозрюваним

У п’ятницю, 25 вересня, у Тернополі поховали обох загиблих. За Анжелою Макаренко прощались два дні – від 24 вересня її тіло перебувало у Будинку жалоби, що на вул. Микулинецькій. І на панахиді, і на похороні були сотні людей. А більшість учнів попрощались з учителькою під стінами рідної 11 школи – саме там для Анжели Макаренко прозвучав останній дзвоник.

Того ж дня попрощались та похоронили і підозрюваного у її вбивстві банкіра – заупокійна служба проходила в одному з храмів на «Сонячному». Гроші, які люди зібрали під Євангеліє, священник передав дітям. Провести в останню путь чоловіка також прийшли сотні людей – вони всі не вірять, що він причетний до вбивства, а потім сам міг накласти на себе руки. Були його батьки, дружина та двоє дітей. Молодший син переніс усе чи не найтяжче. Друзі кажуть, що з малим невдовзі працюватиме психолог. За нашою інформацією, дитині донедавна не казали обставин, за яких загинув батько.

Детальніше читайте «Не віримо, що він таке зробив»: що відомо про ймовірного вбивцю завучки з Тернополя

Нагадаємо, завучку 11 школи знайшли мертвою у власній квартирі на просп. Бандери 22 вересня. Наступного дня, 23 вересня – у ліфтовій шахті виявили тіло 43-річного Р. Поліція заявила, що чоловік наклав на себе руки. Саме його підозрюють у вбивстві Анжели Макаренко.

  • Було встановлено маршрути її (Анжели – прим. авт.) руху, її зв’язки, контакти, а також людей, з якими вона спілкувалася телефоном вдень перед смертю, - повідомив начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. - Ми вийшли на слід одного чоловіка, який, ймовірно, причетний до цього злочину.

Шкільні камери відеонагляду зафіксували банкіра, який приходив на роботу до завучки у день вбивства. Щонайменше останні роки вони досить близько спілкувались, розповідають колеги.

Заступниця директора була клієнтом його фінустанови, він дарував меблі у їхній кабінет. Колеги кажуть, що не раз бачили чоловіка у школі. Він допомагав придбати для закладу канцелярку та меблі. Товаришували вони тривалий час.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • Ольга Іванівна

    Цей банкір міг знати суму вкладів які перейли Анделі по спадщині (іі баба багато років пропрацювала головним бухгалтером в водоканалі  )
  • Ольга Іванівна

    Потрібно було взяти ДНК в обох це міг бути позашлюбний син Анжеленого батька (він любив гульнути) і спір міг бути за спадщину ,бо ця квартира(перший поверх) перейшла Анжелі від баби,а другий поверх вона викупила в сосідів
  • Ната Федоришин

    Таке враження, що спеціально написали цю статтю, щоб наші високорозвинуті правоохоронні органи мали звідки черпати  інформацію про третіх осіб. Стосовно порад,  так вони усім відомі: нехай одружений чоловік пильнує жінку, а не лізе, куди непотрібно.
  • Вера Стадникова

    Очень жаль людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up