Чи встановили, чиї останки рік тому знайшли на території закинутої тракторної бригади на Кременеччині?

Чи встановили, чиї останки рік тому знайшли на території закинутої тракторної бригади на Кременеччині?

Тіло пролежало 18 місяців до того, як його виявили. І тоді припускали, що це може бути паломник, який йшов в Почаїв. Минув рік – чи встановили, хто це і чому він там був?

У поліції встановили, чиї останки, скоріш за все, виявили на  Кременеччині рік тому, 2 червня.

Тіло вже поховали. Але остаточно сказати, цей це чоловік чи ні, навіть через рік слідства, поки не готові. «20 хвилин» дізнались, чому.  

 

Відео дня

Виявили на другому поверсі

Повідомлення про скелетоване тіло невідомого чоловіка, нагадаємо, надійшло до Кременецького районного відділу поліції від місцевого жителя 2 червня 2023 року.  Додзвонювач повідомив, що труп знаходиться на території закинутої тракторної бригади.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Тіло невідомого було на другому поверсі. Приміщення нежитлове, а тому люди сюди фактично не заходили.

Судово-медичний експерт оглянув те, що залишилось від тіла. Це чоловік 45-60 років. Фахівець припускав, що загиблий лежить у будівлі не менше 18 місяців. Біля тіла правоохоронці знайшли сумку з засобами особистої гігієни та одягом. Проте жодних документів при ньому не було.

Даний факт внесли до ЄРДР, згідно зі статтею 115 Кримінального кодексу України.

Йдеться про умисне вбивство. За цією статтею, зазначимо, розслідують всі факти смерті, навіть природні.

 

Це міг бути паломник?

Правоохоронці припускали тоді, що, ймовірно, це був паломник, який йшов до Почаївської лаври. Принаймні речі, які виявили біля тіла, дозволяли припустити, що це міг бути паломник. Не виключав цього і староста с. Білокриниця Роман Пшевлоцький.

— Будівля, де знайшли тіло, колись належала колгоспу, а зараз там кілька власників, хоча ніхто будівлею не користується, — розповів «20 хвилин» Роман Пшевлоцький. — Фактично це напівзруйноване приміщення в селі Білокриниця. Поруч поля, трохи далі люди живуть, церква.

Будівля колишньої тракторної бригади — від центральної дороги М-19 метрів 300 до с. Білокриниця. Але саме сюди пролягає шлях, якщо рухатись з Рівненщини до Почаївської лаври.

— Навряд чи це місцевий чоловік, — розповідав рік тому «20 хвилин» Роман Пшевлоцький. — Після того, як виявили тіло, ми давали інформацію у вайбер-групу, де є місцеві мешканці. Ніхто спочатку не відгукнувся. Якби був мешканець села чи якогось із сусідніх, думаю, ми би знали, що людина зникла. Тому також не виключаємо, що чоловік іногородній, ймовірно, йшов до Лаври, втомився, вирішив переночувати.

 

Чому на проводять ДНК?

Проте, як дізнались «20 хвилин» через рік після виявлення останків, вже з’явилась версія, що це був місцевий чоловік. У нього взяли взірці ДНК, а тіло вже поховали, повідомив журналістів речник поліції Тернопільщини Сергій Крета.

— Але остаточно сказати, цей це чоловік чи ні, поки неможливо, — каже Сергій Крета.  — Бо наразі неможливо провести ДНК-експертизу близького родича — сина, і порівняти його ДНК з зі взірцями, останки яких були на території тракторної бригади. Адже син вже давно проживає в Сполучених Штатах Америки і найближчим часом повертатись в Україну не планує. Це єдиний близький родич у чоловіка, тіло якого, припускаємо, виявили на Кременеччині.  

Якщо мова йде саме про цього чоловіка, то, як з’ясували журналісти, померлий був місцевим, проте не мав постійного місця проживання, перебивався тимчасовими заробітками. З родичів в селі у нього нікого не залишилось — всі вже тривалий час проживають у різних країнах за кордоном.

— Кримінальне провадження не закриватимуть, доки експертиза остаточно не визначить, кому належать останки і не встановлять особу померлого, — повідомив Сергій Крета.

 

Читайте також: 

Тіло пролежало у будівлі не менше 18 місяців: моторошна знахідка на Кременеччині

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up