Чому досі не покарали депутата Башту за побиття поліцейської?

Чому досі не покарали депутата Башту за побиття поліцейської?
  • Судове засідання перенесли. Наступного разу патрульний і депутат зустрінуться в суді 31 травня.
  • Сьогодні мали б допитати важливого свідка. Однак, той у залі суду не з'явився. Прокурор зголосився забезпечити явку свідків на насттупні засідання. 

Депутат облради Олександр Башта та патрульний знов зустрілись в суді.

24 квітня мало б відбутись чергове засідання у справі щодо побиття депутатом копів. На засідання з’явився відповідач та його захисник. Один з потерпілих копів – також був. А от його захисник через зайнятість в іншому процесі бути на слухання не зміг. Тому потерпілий коп заявив клопотання про перенесення слухання на іншу дату. Прокурор і адвокат обвинуваченого не заперечували. Тому справу перенесли на 31 травня.

Відео дня

Іншої потерпілої у залі судового засідання не було. Жінка звільнилась з поліції і виїхала за кордон. На попередніх слуханнях вона просила суд розглядати справу без неї.

До речі, саме 24 квітня мали допитати одного з найважливіших свідків у цьому процесі. Проте, на засідання той не з’явився. Суддя Базан показав присутнім стос конвертів – мовляв, саме поштою викликають у суд свідків. Проте листи так і повертаються до суду невідкритими. Тепер, ймовірно, про появу на процесі заявлених у справі свідків візьметься прокурор. Принаймні він сам оголосив про це у залі судового засідання.

Нагадаємо, 21 листопада 2017 р. о 16:50 на вулиці Замковій водій автомобіля Daewoo Lanos припаркував власне авто з порушенням правил дорожнього руху. Як стало відомо, викликав правоохоронців депутат Тернопільської обласної ради Олександр Башта. Проте до приїзду поліції, порушник покинув місце зупинки, а заявник безпідставно почав поводити себе агресивно та неадекватно. Як розповідав раніше командир роти патрульної поліції №4 Юрій Гоїк, чоловік на інвалідному візку не реагував на зауваження людей у формі, а потім напав на поліцейських. Зірвав жетон та вихопив рацію. Патрульні намагалися заспокоїти дебошира. Чоловік пообіцяв вести себе адекватно. Проте, коли патрульні пустили його руки, він схопив дівчину-поліцейську за волосся, а після цього впав з інвалідного візка, потягнувши її за собою та пошкодивши мобільний телефон інспектора. Поліцейські за меддопомогою звернулися до лікарні. У патрульного закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи. У дівчини-поліцейської закрита черепно-мозкова травма, забій м'яких тканин волосистих частин голови та струс.
З чого все починалось, детальніше читайте Чи покарають депутата Башту за побиття поліцейської
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up