Зловмисник з електронним браслетом примудрився ходити красти

Зловмисник з електронним браслетом примудрився ходити красти
  • Групи грузинських «гастролерів» їздять до нас щодня.
  • За 14 днів операції «Мігрант» поліцейські порушили вже сім кримінальних проваджень.

Розбійний напад, крадіжки з авто та квартир, «барсетники» - це далеко не повний список кримінальних «подвигів» грузинів останнім часом на Тернопільщині.

Сумку з незачиненого авто намагався викрасти громадянин Грузії. Чоловіка затримали і зараз він в ізоляторі тимчасового тримання. Невдовзі йому оберуть міру запобіжного заходу.  

14 серпня близько обіду з авто «Тойота Кемрі», керувала якою 20-річна жителька с. Великі Гаї, поблизу хімчистки на вул. Збаразькій викрали особисті речі господині та сумочку її подруги.

Відео дня

Побачив це перехожий і вказав на це дівчатам. Ті здійняли ґвалт. Зловмисник, який тримав сумку в руках, почав тікати, розповів начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.  

Наздоганяли крадія перехожі. Він витяг ножа і погрожував розправою одному з них. Сумку викинув.

  • За гарячими слідами працівниками поліції було затримано зловмисника і ще двох грузинів, які були з ним в компанії, - каже Олександр Богомол. – Фігурант зараз в ізоляторі тимчасового тримання. Я сподіваюсь, суд дослухається до думки поліцейських, і чоловіка залишать під вартою. Його дії кваліфікуються, як розбійний напад.

Подібних кримінальних випадків, де замішані грузини, останнім часом на Тернопільщині побільшало. «Не хочу дискредитувати національність, але замучили останнім часом», - резюмував Олександр Богомол.

Вийшли під заставу і втік

  • Не так давно був випадок, коли грузин намагався застрелити власника квартири, який його застав на місці скоєння злочину, - каже очільник поліції. – Є ще чимало груп квартирних крадіїв, які гастролюють до Тернополя. Минулого тижня затримали двох грузинів, які крали з автомобілів. Випустили під заставу та одягли електронний браслет. Один з чоловіків примудрився вже з браслетом ходити і красти. Вчора, 15 серпня браслет вже не працював. Найближчими днями ми цього чоловіка подаватимемо в розшук.

Є певна кількість грузинів у Тернополі, які запрошують до нас «гастролерів». Частину, каже головний поліцейський, «виловлюють» ще в дорозі, інших затримують на гарячому після вчинення злочинів. Але ці групи гастролерів їздять до нас щодня.

  • Я звертаюсь до усіх мешканців Тернопільщини – якщо будете бачити людей, які поводяться підозріло, «вишукують», придивляються біля квартир – негайно телефонуйте 102. Ми готові оперативно під’їхати і розібратись, що це за люди. Будьте обережними з такими. Зазвичай вони поводяться агресивно. При затриманні нерідко погрожують і працівникам поліції, і родичам.

Очільник поліції просить і вимагає: не залишайте цінні речі в автомобілях. Йдеться про сумки, барсетки, гаманці, техніку. Адже такі речі одразу приваблюють злочинців. І провокують їх бити скло чи сканувати сигналізацію і викрадати ваше майно з автівок.

Від початку місяця і до 31 серпня проводять операцію «Мігрант». Перевіряють іноземців, як легально тут проживаючих, так і нелегалів.

  • Ми перевіряємо іноземців, які торгують на ринках Тернопільщини, тих, хто перебуває в місцях масового скупчення людей, - каже Олександр Богомол. – Операція проводиться спільно з Державною міграційною службою.

Крадіжки, підробка документів і побиття поліцейського

Від початку операції вже порушено 7 кримінальних проваджень. По п’яти з них вже оголошено підозри. Серед «здобутків» іноземців один розбійний напад, три випадки крадіжки, два – підробки документів і один факт нанесення тілесних ушкоджень працівнику поліції.

Чималою проблемою зараз є і серійні злочинці, каже Олександр Богомол. Такі примудряються «обнести» по кілька квартир в день. Натомість, коли їх затримують, суд визначає їм застави. Ці люди перебувають на волі і часто знову йдуть красти, аби забезпечити цю заставу.

  • Останній випадок, коли впіймали групу, яка «бомбила» помешкання жителів Смиківців і Гаїв Шевченківських, - розповів Олександр Богомол. – Ми їх впіймали, справу розслідували. Судом злочинцям було визначено заставу по 1 млн – 1 млн 200 тис. грн. Організатор на кінцевій стадії розслідування вносить мільйон застави. Виходить на волю і – шукай вітра в полі. Зараз він оголошений в розшук. Ми припускаємо, що він подався в біга через сірі діри Луганська-Донецька.

До слова, в одному з помешкань Смиківців було вкрадено майна на 200 тис. доларів. Заставу злодієві призначили в мільйон грн. – це 40 тис. доларів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up