Чому кривдник на волі? Тітка 4-річного Серафима, якого побив вітчим, розповіла жахливі подробиці

Чому кривдник на волі? Тітка 4-річного Серафима, якого побив вітчим, розповіла жахливі подробиці

Побиття 4-річної дитини з Кременця шокувало Тернопільщину. Хлопчик із множинними ранами, синцями та переломом кінцівки потрапив у лікарню. Його побив вітчим, і то вже не вперше, каже тітка. Чоловіка спочатку затримали, але потім рішенням суду відправили під домашній арешт. Що з малим?

Бив кулаками по голові, тілу і кинув на підлогу: на Тернопільщині 4-річного малюка так "виховував" вітчим. Про це у пресслужбі ГУНП повідомили 3 листопада. 

Бльше про ситуацію ми розповідали у матеріалі: "Вітчима, який до пів смерті побив 4-річного пасинка, відпустили під домашній арешт. Хто захистить дитину?"

Журналістка “20 хвилин” побувала у місті, де проживає родина. Яка доля побитої дитини та чому кривдник на волі, ми і намагалися з'ясувати. 

Відео дня

Нам вдалося зустрітися з тіткою хлопчика, яка все-таки погодилася розповісти про ситуацію. Основне завдання, яке ставить перед собою редакція в цій історії - допомогти дитині. Адже нема жодної гарантії, що насильство у сім'ї не повториться. Хлопчика вже виписали з лікарні, а вітчима відпустили під домашній арешт, і проживати він має у сусідній хаті.  

Хлопчика забрала тітка

Жінка запевняє, що це не перший випадок побиття. Журналісти “20 хвилин” також знайшли інформацію про те, що восени 2019-го хлопчик напівголий та побитий тікав через все село до своєї тітки. 

 

Цього разу, коли лікарі запевнили, що стан здоров'я дитини задовільний, тітка вирішила забрати малого до свого дому, щоб він не залишався поруч з небезпекою та не опинився в інтернаті. 

- Уже 6-го листопада соцслужби повідомили мені, що дитину хочуть забрати в патронатну сім’ю на тимчасове перебування. Я категорично проти. Ця дитина мені, як рідна. Він мене дуже любить, завжди горнеться до мене. Коли Зіна, його мама була ним вагітна, вони жили в мене, я була з нею в пологовому, допомагала їй, коли він був зовсім крихітний, я не зможу спокійно спати, знаючи, що дитина в чужих людей. 

 

“Це було не єдине побиття”

Марія Ільчук запевняє, що синці на тілі дитини помічала часто. Перші рази думала, що дитина просто, граючись, десь вдарилась, але потім хлопчик почав розповідати, що його б’є вітчим.

Жінка каже, що її сестра на побиття ніколи не скаржилась. Не помічала вона насильства і над молодшим братиком Серафима, Владиславом. Йому навіть року ще немає.

Чи в безпеці хлопчик?

У тітки Марії своя сім’я: чоловік та 13-річний син, але про те, забирати чи не забирати Серафима після такого страшного випадку, жінка не роздумувала. Одразу вирішила, що Серафимчик буде жити з ними, чого б це їм не вартувало.

Жінка запевняє, що у неї вдома хлопчик у безпеці.  Серафим грається з троюрідним братом, зараз у нього ніжка в гіпсі, тож за дитиною потрібен посилений догляд. 

Ні мами, ні вітчима вдома не було

Разом із тіткою хлопчика ми побували на подвір’ї, де проживає Серафим з батьками. До слова, мама хлопчика із її співмешканцем, який побив дитину, за словами тітки, офіційно не одружені.

Двері будинку були зачинені, а із хати жалібно нявкав кіт. Мами хлопчика вдома ми не застали. З допомогою родички ми зателефонували до неї. Вона відповіла, що від’їхала у справах в місто, бо у її чоловіка, вітчима Серафима, померла бабуся.

 З журналісткою спілкуватись жінка відмовилась.

- Я не хочу спілкуватись. Не даю дозвіл знімати, - сказала в телефонній розмові пані Зіна. 

Орендований будинок, де живе сім’я, розташований практично на одному подвір’ї з будинком мами пана Юрія. Домашній арешт чоловік відбуває саме там. Ми спробували поспілкуватись з ним але на подвір’ї лише зустріли дівчину, яка представилась його сестрою. Вона сказала, що Юрія немає вдома. 

Чи покинув чоловік місце, де відбуває домашній арешт, або просто не захотів говорити з журналістами, невідомо. Спробуємо з’ясувати це у правоохоронців.

Якщо вітчим готовий спілкуватись з журналістами та висловити свою позицію просимо звертатися його у редакцію. Ми готові опублікувати його думки. 

Соцслужби від коментарів відмовились 

У Службі в справах дітей, де на обліку перебуває сім’я, від коментарів також відмовляються.

Проте із пані Марією в службі таки поговорили, коли вона прийшла туди із журналісткою “20 хвилин”. Щоправда, розмова відбулася без нашої присутності.

Як розповіла згодом жінка, їй сказали, що наразі дитина може перебувати в неї. І якщо комісія у справах дітей дасть дозвіл, вона може оформити тимчасове опікунство. 

Також під особистий контроль справу пообіцяло взяти керівництво Кременецької міської ради.

Що кажуть в поліції

За коментарем щодо ситуації ми звернулись і у Кременецьке відділення ГУНП в Тернопільській області. На прохідній відділу поліції нам повідомили, що із керівником ми спілкуватися не можемо, адже у нього важлива нарада. 

Наша журналістка залишила свій контактний телефон і вже після завершення наради з нею зв’язався керівник. Він пообіцяв, що скоординує нас зі слідчим, який веде цю справу. Тож наразі ми очікуємо коментар від правоохоронців. Його ми опублікуємо згодом.

Також керівник пообіцяв, що поспілкується із тіткою хлопчика щодо того, як проходить слідство. 

Відкритим залишаються питання - яке покарання поніс вітчим хлопчика минулого року, коли його також підозрювали у побитті? Чи може він зараз, перебуваючи під домашнім арештом, контактувати з Серафимом та що, зрештою, роблять правоохоронці, аби захистити невинне дитя? Ми постараємось знайти відповіді і опублікуєм їх згодом. 

Куди звертатись за допомогою? 

Куди можна звертатись людям, які потрапили в складні життєві обставини?

 

  •  Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молодіРозташування: м.Тернопіль. Вул. Медова,3
    Тел./факс  (0352) 23 – 55 - 92, 
  •  Тернопільський обласний центр соціально-психологічної допомоги "Родина"
    Розташування: вул. Коновальця, 18. м. Тернопіль Електронна адреса: [email protected]
    Телефон: 0 (352) 28-79-29 
  •  "Дім захисту життя" центр матері і дитини" (для матерів з дітьми до 3 років)
    Розташування: с. Тисарівка, Волочиський район, Хмельницька область. 
    Телефон: 097-79-96-081, 067-30-83-382, 068-64-77-448.
  •  "Дім життя" - монастир францисканок, притулок для жінок, які опинились в складних обставинах. 
    Розташування: с. Драганівка, Тернопільський район.
    Телефон: 097-30-71-296, 096-82-84-713.
  • БО "Відкрите серце" - для батьків з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах. 
    Розташування: смт. Озерна, Зборівський район. 
    Телефон: 096-84-79-21.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач45

    Козліна,,,мерзоту розірвати на шматки
  • Наталя Саїк

    Нема в Кременці когось сильнішого, щоб йому ноги поломали? Цьому виблюдку можна дитині ломати. Йому треба вирвати їх.
  • Oksana Voronjuk

    А мама таке саме  гамно як тато
  • Anna Szcześniak

    де реакція мами?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up