До смерті забив собаку та мертвого викинув в колодязь. Протиправний вчинок чоловіка зафіксувала камера

До смерті забив собаку та мертвого викинув в колодязь. Протиправний вчинок чоловіка зафіксувала камера
  • Мешканцю Чортківського району інкримінують жорстоке поводження з тваринами.
  • Чоловік смертельно травмував собаку. 

Жителька Мельнице-Подільської ОТГ розповіла правоохоронцям, що знайшла мертву собаку у криниці на власному господарстві. Будинок заявниці обладнаний камерою відеоспостереження, яка і зафіксувала протиправне.

Як з’ясувалося, собаку породи пекінес забив родич жінки, з яким склалися неприязні відносини. Чоловік зайшов на подвір’я, коли господарів не було вдома. Собака почав гавкати на нього, він схопив палку та забив тварину. Мертвого домашнього улюбленця він викинув в колодязь.

Правоохоронці розшукали порушника. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) КК України. За такі дії передбачений штраф до 51 000 гривень, арешт до шести місяців або обмеження волі на термін до 3 років, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Відео дня

Читайте також: Прибиральника ОСББ звинувачують у жорстокому вбивстві тварини

Довідка:  Стаття 299. Жорстоке поводження з тваринами

1. Жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій - караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Бодя Олегович

    Його самого кинути на..уй в слід за собакою в колодязь.А перед тим палкою по-почках.

keyboard_arrow_up