"Донечко, тобі вже був би рочок": жінка із Заліщиків, яка втратила дитину, вимагає покарання медиків

"Донечко, тобі вже був би рочок": жінка із Заліщиків, яка  втратила дитину, вимагає покарання  медиків
  • 19 липня 2019 року минув рік з дня, коли Руслана Замосьна із Заліщиків втратила дитину на 36 тижні вагітності. Жінка каже, що жодного дня не провела без роздумів про трагедію.
  • У тому, що сталось жінка звинувачує медиків та каже, що справу зараз затягують.

- Сумний світ без тебе. донечко, тобі сьогодні був би рочок. Немає гіршого на світі, коли від нас навік відходять діти, - написала у річницю з дня трагедії Руслана Замосьна на своїй сторінці у Facebook.

Жінка досі не може повірити, що ніхто не відповів за смерть її дитини, адже вона переконана: винні лікарі. 

-  Мені важко згадувати ці події, але залишити так цю справу я не можу, - розповідає Руслана Замосьна. - На 36-му тижні вагітності мені діагностували кір, три дні його лікували  антибіотиками, через кілька днів виявили бронхіт, який теж вилікували. І запевнили, що дитинка здорова. З ранку 19 липня я ще чула рухи дитини, в 14.00 я пішла слухати серцебиття, дитина вже була мертва. Я народила її 21 липня о 13.00. Вона мала 3700 і 54 см. 

Відео дня

Пані Руслана запевняє, що якби не халатність місцевих лікарів у Заліщиках, її дитина народилась би здоровою.

Як повідомлялось раніше,  у Заліщицькому відділенні ГУНП в Тернопільській області відкрили кримінальне провадження за неналежне виконання медиком професійних обов’язків.

Експертизу чекали майже рік

Мати Руслани Замосьної - Олександра Палау переконує, що слідство навмисне затягує справу. 

- Набагато складніші справи розглядають швидше, - говорить жінка. - А в нас в Україні  немає справедливості. Експертизу ми чекали дуже довго. Я не розумію чому так.  Потім справу закриють і кінець.

Як повідомив адвокат пані Замосьної Андрій Русин каже, що після довгих очікувань висновків судово-медичної експертизи, до них виникло дуже багато питань.

- Ми хочемо направити клопотання про проведення повторної експертизи, - говорить юрист. - Адже у результатах, які нам прийшли, є цілий ряд порушень. Усього я сказати не можу, бо таємниця слідства. Хочемо, щоб експертизу провели в іншому закладі, бо розуміємо, що лікар лікаря покриває. Тому вся ситуація досліджена необ'єктивно.

Нагадаємо, раніше у Заліщицькій районній лікарні не коментували ситуацію, спираючись на лікарську таємницю. Як стало відомо журналістам "20 хвилин", медики, яких Руслана Замосьна звинувачує у халатності, і досі працюють у лікарні. 

Гінеколог Тернопільського перинатального центру, де народжувала мертву дитину Руслана Замосьна, прокоментувала ситуацію так: 

- Інкубаційний період кору триває від 6 до 21 дня, а клінічні прояви вже проявляються після того, - пояснює лікар. - Де саме заразилась жінка - невідомо. Вона могла поступити в Заліщицьку ЦРЛ вже інфікована. До нас жінку привезли із завмерлим плодом на 4-й день після поступлення до Заліщицької лікарні.

Окрім того, лікар повідомила, що за попередніми даними судмедекспертизи, дитина загинула від тромбозу судин пуповини.

- На жаль, бувають випадки загибелі плоду, - говориль лікар. - І не всі ми можемо пояснити та дізнатись причину тромбозу, можливо, це був кір.

Справу зараз розслідують у Заліщицькому ВП ГУНП в Тернопільській області. Щоб дізнатись більше, ми надіслали запит. Наразі очікуємо на відповідь. Деталі згодом. 

Редакція "20 хвилин" висловлює співчуття Руслані Замосьній з приводу важкої втрати. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera Від читача 21:01 Концерт гурту O.N.E. 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя 09:30 Сьогодні, 15 квітня: перша письмова згадка про Тернопіль і день взяття міста радянськими військами 09:01 Чого чекати від погоди цього тижня: синоптики дали прогноз
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up