Дурили лікарів, аби ті їм підвищували дозу. Правоохоронці викрили групу осіб, які продавали нарковмісні таблетки

Дурили лікарів, аби ті їм підвищували дозу. Правоохоронці викрили групу осіб, які продавали нарковмісні таблетки

Групу осіб, яка реалізовувала наркотики, отримані на замісній терапії, викрили правоохоронці.

Підозрювані - ін'єкційні наркомани з багаторічним стажем. 53-річна жінка та 30-річний чоловік проходять замісну терапію в одній із клінік міста. Третій, їхній спільник, лише допомагав перепродувати товар. 

Як з'ясувалось, наркозалежні особи отримували таблетки метадону, а на соннат отримували рецепти та брали його в аптеках. Проте препарати вони реалізовували своїм наркозалежним знайомим. За одну таблетку просили 100-150 гривень. 

Відео дня

Як кажуть правоохоронці, підозрювані дурили лікарів та стверджували, що доза, яку їм видають, замала. Тому медики її підвищували. Зловмисники частину приймали самостійно, а іншу - продавали. 

"Ще кілька років тому пацієнти замісної терапії змушені були приймати ліки безпосередньо в клініці і під наглядом медперсоналу. Проте епідемія ковіду, а потім війна внесли свої корективи. Сьогодні наркозалежні особи раз в тиждень приходять та отримують препарати на 7 днів, а тому проконтролювати приймання ліків стало складно", - розповів заступник начальника обласного управління боротьби з наркозлочинністю  Андрій Шафранський.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в помешканні фігурантів та виявили нарковмісні препарати, а також списки клієнтів. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська міська прокуратура. 

Учасникам групи оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 307 та ч. 1 ст. 321 ККУ. Жінка відповідатиме у суді ще й згідно із ч. 3 ст. 321 ККУ. Вирішується питання про обрання усім трьом жителям краю запобіжного заходу. Триває слідство, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Довідка: Стаття 307. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів

Ч2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310312314315317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, - караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Стаття 321. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.

Ч1. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту, збут отруйних або сильнодіючих речовин, що не є наркотичними або психотропними чи їх аналогами, або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів, а також здійснення таких дій щодо обладнання, призначеного для виробництва чи виготовлення отруйних або сильнодіючих речовин, або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів, вчинені без спеціального на те дозволу, - караються штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Ч3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, або якщо предметом таких дій були отруйні чи сильнодіючі речовини, що не є наркотичними або психотропними чи їх аналогами, або отруйні чи сильнодіючі лікарські засоби у великих розмірах - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, нещодавно у Тернополі поліцейські викрили «нарколабораторію», в якій група тернополян виготовляли психотропи. «Бізнес» приносив щомісяця близько 300 тис грн прибутку. Детальніше про це читайте тут

Читайте також: На Тернопільщині припинили діяльність організації, яка збувала наркотики через віртуальні магазини

Приховував від дружини та дітей, що наркоман. Історія колишнього залежного зі стажем (ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кристина Фролова

    Ага ага🙄🙄самі викрили групу🥱🥱🥱
    Знаю я цю мусорську схему😼😼😼

keyboard_arrow_up