Два роки трагедії у Вишнівці: слухання справи «закрили»

Два роки трагедії у Вишнівці: слухання справи «закрили»
  • Адвокат підозрюваного у вбивстві Ірини Мукоїди спростував інформацію про те, що Василь Гнатюк вже у день другої річниці трагедії буде на волі.
  • Найближчим часом судові засідання не планують. Потерпіла сторона - у розпачі. Тим часом центральні телеканали готують нові сюжети у цій справі, розповідає мати підозрюваного. 

26 червня минає два роки з дня моторошного вбивства випускниці Іринки Мукоїди, яке сколихнуло всю Україну. Понад півтора року справа вже в судах. Проте слухання по суті так і не почалось.

  • Останнім було підготовче засідання, перед тим обрали присяжних, - розповів журналістці "20 хвилин" один з адвокатів Василя Гнатюка Андрій Русин. – З 600 свідків, які проходять по цій справі, прокуратура жодного не привозить на слухання.

Слухання на клопотання прокуратури «закрили» - тепер на них можуть потрапити лише учасники процесу.  Як пояснили згодом в прокуратурі, справа стосується вбивства та статевого злочину щодо неповнолітньої. На момент скоєння злочину і підозрюваний був неповнолітній. Тому слухання проводитимуть у закритому режимі.

  • Василь зараз у слідчому ізоляторі в Чорткові, - розповів Андрій Русин. – Він сидить в «дорослій» камері (у березні юнакові виповнилось 18 років – прим. авт.). Там його не ображають. Всі сокамерники не вірять, що він винен.

Нагадаємо, справу про вбивство Іринки Мукоїди тепер розглядають в Чорткові.

Відео дня

Василь Гнатюк виявив бажання, аби справа слухалась судом присяжних – їх обирали. Проте, хто вони, інформації поки немає через закриті слухання.

Тіло випускниці Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня 2017 р. на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного, Василя Гнатюка, затримали через тиждень після убивства. Йому інкримінують, окрім убивства, згвалтування в неприродній спосіб. Приблизно півроку тривало слідство і справу передали до суду. Підготовчі засідання відбувалисть в Тернопільському міськрайсуді, де, окрім іншого, обрали присяжних. Згодом перенесли розгляд до Чорткова, так вирішила колегія апеляційного суду. Розгляд справи по суті ще не розпочали.  

У Тернопільському міськрайсуді слухати справу вже не могли – практично всі судді вже долучились до цієї справи. Одні давали санкцію, інші брали участь на етапі досудового розслідування. Та й присяжних мало – всього 8 чоловік. П’ятеро вже теж брали участь у підготовчому процесі і більше розглядати цю справу не мають права, бо вони можуть бути упередженими.

Ольга Яремчук, потерпіла у справі, як офіційний опікун загиблої випускниці, яку Іринка вважала своєю матір’ю, була в розпачі, коли почула про слухання справи у Чорткові. Казала, що на засідання їздити немає ані фінансової можливості – щораз долати 120 км, ані з ким залишити двох малюків. Після трагедії з Іринкою їх не залишають самих ані на хвилину. Зараз жінка відвідує засідання за допомогою відеоконференції.

У групі у Фейсбук, яку створили саме після трагедії у Вишнівці, днями з’явилась інформація, що вже сьогодні, у другу річницю трагедії, Василь Гнатюк може вийти на волю. Адвокат Андрій Русин спростував цю інформацію.

  • На волі Василь може бути тільки за рішенням суду, коли йому змінять міру запобіжного заходу на домашній арешт, - зазначив адвокат. – Проте найближчим часом розгляд справи не планується.

У тій же групі мати Василя повідомила, що в середу, 26 червня, о 23.20 на телеканалі «Україна» вийде передача щодо вбивства Іринки Мукоїди.

У день трансляції і телеканал поширив анонс програми: «Уже два роки тягнеться справа про жорстоке вбивство 17-річної дівчини на Тернопільщині. Які обставини змушують односельців сумніватися в винуватості обвинуваченого і чи можуть бути інші підозрювані? «Гучна справа» розбиралась в деталях цієї заплутаної історії».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Кисель

    хмм !  так вот курсовка била разузнать как на самом дели било ето всьо так вот  Василя Ігнатюка допитали смотряги в сизо   и что он ответил он ето зделал  убил девушку и потом побежал до брата и всьо розказал а потом он с братом пришол на ето место где всьо случилось и брат одпичатки все постерал с ножа  и  вот так дальше подробности не стали слушать   !
  • Іван

    Хлопець не винуватий!!!!  
    Однозначно дівчину вбили мажори і зранку туди підкинули!
    Я неодноразово вночі раніше там проїздив і скажу що у фарах автомобіля видно все на обочині!  Кожен водій вдивляється не тільки в дорогу а і в обочину звідки може вискочити пяний чоловік чи  кішка!  В цю ніч там проїхало більше 50 автомобілів і ніхто нічого не бачив на обочині!
    Крім того людину яка бачила що її привезли заперли в дурку менти!
  • Таня Ромашка

    Вчора була передача про це все

    Міліневич Ліліана reply Таня Ромашка

    Таня Ромашка я бачила.    Знаєте  відсидить  15 років   і що?  А дівчину не повернути  . Бог суддя їм всім . Тільки Бог знає хто був в ту ніч і що там було.  Страшно ходити по цім світі а найбільше  за наших дітей боюся. Люди жорстокі.  А кари для них ніякої нема..
  • Tania Sokolovska

    А я думала що вже тихо все закрили і забули за ту дівчинку .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up