Два жителі Тернопільщини хотіли відкупитися від поліції за п'яну їзду

Два жителі Тернопільщини хотіли відкупитися від поліції за п'яну їзду

За хабар поліцейським двом жителям Тернопільщини загрожує до 4 років позбавлення волі.

Чоловіки пропонували співробітникам групи реагування патрульної поліції хабар, аби вони не складали на них адмінпротоколи за керування автомобілями у нетверезому стані. Факти корупційних правопорушень правоохоронці задокументовали у Кременецькому та Тернопільському районах.

Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

Почаїв, Велика Березовиця

У Почаєві під час несення служби співробітники поліції зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 53-річний місцевий житель. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння.

Відео дня

Аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортом напідпитку, чоловік запропонував поліцейським 200 американських доларів. Даний факт задокументувала слідчо-оперативна група.

Ще один схожий випадок зафіксовано у селищі Велика Березовиця Тернопільського району. Водій, який сів за кермо у нетверезому стані, пропонував поліцейським 1 000 гривень за не складання на нього адмінпротоколу.

Яка відповідальність чекає на порушників

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 за ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські склали на водіїв протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке правопорушення передбачений штраф у розмірі 17 000 гривень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що 21-річний мешканець Скалатської громади, який був напідпитку, пропонував поліцейським хабар у розмірі 10 тисяч гривень, щоб ті не складали на нього протокол.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up