Жителька Тернопільщини віддала 10 тисяч гривень за віртуальні дрова

Жителька Тернопільщини віддала 10 тисяч гривень за віртуальні дрова

На Тернопільщині активізувались шахраї, які розміщують в інтернеті оголошення про продаж дров.

Аферисти під приводом продажу дров виманюють у людей передоплату за товар і зникають. За минулу добу тернопільські поліцейські задокументували два таких факти. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Вимагають передоплату

Один із потерпілих, 33-річний житель Тернопільського району, знайшов в одній із соцмереж оголошення про продаж дров. Зв’язався з продавцем, який погодився доставити товар лише після оплати. Чоловік перекинув на банківську картку незнайомця 8 500 гривень. Після отримання коштів зловмисник вимкнув свій телефон.

Відео дня

У схожу шахрайську пастку потрапила жителька Підволочиська. Віртуальні дрова їй обійшлися у 10000 гривень.

За обома фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.

Як не потрапити на гачок шахраїв

Поліцейські застерігають жителів області від шахрайської схеми.

— Не перераховуйте гроші як завдаток чи передоплату за товар навіть у мінімальних розмірах. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших. Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання, — застерігають у поліції.

Нагадаємо, раніше у Заліщиках до поліції звернувся 23-річний мешканець, та повідомив, що його ошукали під час інтернет-покупкиМолодий чоловік хотів придбати дрова на зиму, знайшов відповідне оголошення в одній із місцевих груп у Фейсбук. Абонент представився працівником лісогосподарства та наполягав на повній оплаті, аби товар доїхав до покупця законно. Однак, після переказу грошей, зв'язок із пройдисвітом зник. Потерпілий втратив 4200 гривень.

Також ми писали раніше, що очільник обласної поліції Тернопільщини Олександр Богомол повідомив про нову схему шахраїв перед початком опалювального сезону.

Опитування

А ви платите наперед гроші, коли робите покупки через Інтернет?

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up