Фото парковки з’явились в мережі. За три дні обмалювали машини. Збіг?

Фото парковки з’явились в мережі. За три дні обмалювали машини. Збіг?
  • Власники обмальованих авто підраховують збитки. Не всі хочуть писати заяви до поліції. Копи посилили патрулювання, а поліція вже порушила кримінальне провадження. 

Близько двох десятків автомобілів, припаркованих у спальних районах міста, розмалювали автомобільною фарбою.

Власники підраховують збитки та частина з них вже написала заяви до поліції.

У соцмережах тернополяни активно обговорюють «графіті» на авто, однак, думки розділились мало не навпіл. Одні співчувають автовласникам та нарікають на міську владу, яка не облаштувала місця для парковки. Інші засуджують водіїв, які паркують свої авто на газонах та тротуарах.

Відео дня

Мешканці будинків, поблизу яких розмалювали образливими словами автомобілі, вже й самі за власний кошт готові облаштувати екопарковку. Однак, дозволу від міськради дочекатись не можуть.

  • Коли прокинувся зранку, пішов на кухню пити каву і визирнув у вікно, - розповів один з потерпілих власників машини Ігор Карачко, який проживає на вул. Слівенській. – Побачив сусідський дорогий білий «Опель», пописаний рожевою фарбою. Відвів погляд в інший бік – а там і моя машина помальована…

За парковку забути – нема коштів

За кілька хвилин до машин на двір почали виходити їхні власники. Шоковані люди викликали поліцію.  

  • Є припущення, що це зробив хтось із сусідів, яким заважають наші автомобілі, припарковані на тротуарі та траві, - каже Ігор Карачко. – Принаймні у мене склалась така думка. Наш будинок побудований у 70-х. Біля нього передбачена стоянка на 5 машин. А будинок - стоквартирний. Авто – багато. Тому і ставлять,  хто де може.

Мешканці Слівенської розповіли, що двічі збирали підписи з ініціативною групою, щоб їм  дозволили зробити дорогу і екопарковку. Більша частина мешканців будинку була «за».

– Я особисто був на прийомі у заступника міського голови Владислава Стемковського, - розповів пан Ігор. – Невдовзі прийшло дві відповіді про те, що у 2017 р. нам за планами зроблять дорогу. А про екопарковку треба забути – коштів не передбачено.

Власники авто, які проживають у будинку, готові за власний кошт парковку облаштувати. Але потрібне погодження від міськради. Поки такого дозволу люди не отримали.

Балончики склали поруч з авто

Дехто з потерпілих припускає, що розмальовані авто – справа рук сусідів. Такі думки виникли тоді, коли дві з іномарок, які цієї ночі розмалювали у дворі, були на стоянці. Однак, у попередні дні, як там було зайнято, власники паркували їх, де могли.  

  • Окрім того, за три дні до інциденту хтось виклав фото нашого двору з припаркованими будь-де автомобілями в соцмережі і відео в «Ютуб», - каже пан Карачко. – Збіг? Не думаю.

У зловмисників закінчилась фарба, то балончики отак і поскладали – поруч з розмальованими авто.

Доросла донька пана Ігоря дуже пізно поверталась додому – автомобілі були в порядку. Близько шостої ранку двірник вийшла на роботу – все вже було пописано.

  • Люди обурені – це зрозуміло, хочуть порядку. Але авто немає де тримати, - каже Ігор Карачко. – Власники розмальованих авто підраховують збитки та шукають майстрів. Бо тоді надворі було сиро і фарба добре не «вчепилась». Її стерли – хто розчинником, хто – спиртом. Однак, здерли лакове покриття. У мене недорога машина – буду пробувати власними силами все відновити. А ті, хто мають дорогі авто, «влетять» у добру копійку…

Аби не «напартачити» - зверніться до майстра

Якщо лиходій розмалював вам автомобіль, перш за все необхідно звернутися до автомаляра. Оскільки є різні типи фарб та різні покриття на автомобільних кузовах, то відтираючи фарбу самотужки, можна пошкодити поверхню автівки.  

- Якщо автомобілі були розмальовані балончиковою фарбою, то швидше за все це нітрофарба, - каже автомаляр Микола Левчук. - Її фахівець без зайвих проблем може відмити ретельно підібраним розчинником. Фарбу, яка залишиться після промивки розчинником, необхідно відполірувати спецобладнанням. Проте, це досить складно власникові авто. Тому для того аби “не напартачити” необхідно звернутися до фахівця. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Герасимчук Ростислав

    Як би люди і самі винні, що паркуються на газонах, і того кому це не до вподоби Я також розумію. АЛЕ БІЛЬШЕ ВСЬОГО НАПРЯГАЄ БЛЯДСЬКА ВЛАДА, ЯКА Б МОГЛА ВЖЕ РЕАЛЬНО ЗРОБИТИ ЕКОПАРКОВКУ, АДЖЕ ЦЕ НЕ ТАК ВЖЕ Й НАКЛАДНО, ЯКЩО ЗГЛЯНУТИСЬ НА ТЕ СКІЛЬКИ ЦІ ПРИВЛАДНІ СВИНІ КРАДУТЬ !
  • Igor Govtra

    Люди...Ви читаєте все вище написане , чи просто по заголовку пишете коментарі. Мешканці будинку самі готові зробити за свої кошти еко парковку , а влада не дає дозволу, то до чого тут коментарі що хтось щось у влади вимагає...
  • правда

    Добре зробили що помалювали, в мене, чомусь, коли нема парковки під будинком знаходиться вільне місце трохи далі і у всіх сусідів також, а вам чмирям западло перейтись трохи далі щоб знайти парковку, ось і  получили по заслузі. Наша влада гімно рідкісне, але вимагати щоб вони парковки облаштували  всім кому треба - абсурд, просто місця не існує. Бачимо ж всі як забудовують зелені зони, парки? Хочете ще парковку на місці алеї чи скверу? А думати де залишати авто на ніч треба було перед покупкою, а не постфактум коли уже проблема набирала масштабів.

    P.S. У всіма нами любимому закордоні питання парковок вирішується, всюди по різному, але не паркуванням на газоні, почитайте, попитайте. Дав би ще тим малярам пару рублів за таку науку.

    Anonymous reply правда

    Наша влада гімно рідкісне, але вимагати щоб вони парковки облаштували всім кому треба - абсурд, просто місця не існує.

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kryminal/foto-parkovki-zyavilis-v-merezhi-za-tri-dni-obmalyuvali-mashini-zbig-10595740.html

    Нема місця?!  Точно? Вже все забудували? Тобто, опустити руки і дивитись як та бидлота чиновницька парки, сквери, газони, тротуари.. все підряд хатинками забудовує і будками заставляє бо від того йде "живе" бабло їм в руки? Стоянки позакривали, видумали якусь маячну з "екопарковками" у дворах будинків прямо під вікнами людей і бабки перераховують, віли в іспаніях купують? А якщо не опускати рук, якщо ж таки вимагати? Протестувати, кричати про це? Та кінець-кінців, не займати гектари на ті парковки, а будувати багаторівневі, підземні. Заборонити новобудови без підземних парковок. Робити так як в в цивілізованому світі роблять! Позносити, на кінець, о ті страхітливі гаражні кооперативи в міській зоні, що займають сотні гектарів, о ті страховища, а на їх місці збудувати сучасні багаторівневі паркінги. Це що не реально? Та реально! Можливо! тільки вимагати ж потрібно!

    тактак reply Anonymous

    все правильно, тільки парковкою на газоні ми не у влади щось вимагаємо, а самі собі паскудимо

    Anonymous reply тактак

    По-перше, рівень виховання населення, а це одна з функцій державного управління, визначається нашим життям. Як у класиків  було сказано? Буття визначає свідомість.

    І друге, критична ситуація в місті з парковками, дорогами, розв*язками, заторами... - це 100% вина влади! Це за її сприянні і від дій чиновників так склалось в місті, що у нас позакривали парковки, забудовані тротуари, новобудови ЗА червоними лініми,  що двори забиті автомобілями, що по місту затори, проїхати неможливо. У Тернополі достатньо 2 - 3 серйозних ДТП і все, місто паралізоване! Ніхто нікуди не проїде. І все це, повторю, ВИНА ВЛАДИ. І сьогоднішньої, і попередників, яким заради швидкої наживи плювати на все і вся. Тут головне бабло.
  • Анонім

    Якийсь той " маляр" взагалі без мозгів ,коли лишає на місці речові докази . В першу чергу він міг залишити відпечатки своїх пальців на балоні  , а також за серією і партією можна визначити де цей балон був куплений .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up