Податківець, якого викрили на хабарі в мільйон, добу був у розшуку. Щойно прийшов до слідчого сам (ОНОВЛЕНО)

Податківець, якого викрили на хабарі в мільйон, добу був у розшуку. Щойно прийшов до слідчого сам (ОНОВЛЕНО)
  • Організував схему вимагання хабарів від підприємців. Начальника одного з районних управлінь підозрюють у вчиненні злочину. Після оголошення підозри він втік. 
  • Матеріал про розшук податківця вже кілька годин був на сайті, проте о 13.40 стало відомо, що чоловік таки з'явився до слідчого. Сам. 
  • Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Навряд чи можна говорити про домашній арешт, коли людина не з'являлась на виклик слідчого і була оголошена в розшук. 

Начальника Чортківської ДПІ Чортківського управління ГУ ДПС у Тернопільській області Володимира Скорохода офіційно оголосили у розшук 3 березня

Те, що чоловік після оголошення підозри втік, обговорювали у соцмережах та повідомляли власні джерела у силових структурах.

— Від 3 березня посадовець оголошений в розшук, — повідомила речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька. — Запобіжний захід йому обиратимуть, коли він сам з'явиться до слідчого. Якщо ні, коли знайдуть через розшук.

Відео дня

О 13.40 стало відомо, що чоловік сам з'явився до слідчого ДБР. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. 

Нагадаємо, СБУ викрила керівника Чортківського районного підрозділу Державної податкової інспекції у Тернопільській області на організації механізму хабарів від підприємців. Чиновник вимагав мільйон гривень. За даними слідства, посадовець вимагав гроші від представника місцевої комерційної структури. За неправомірну вигоду податківець «гарантував» підприємцю зменшити розмір штрафних санкцій. Також він обіцяв не скеровувати результати перевірок до правоохоронних органів для реєстрації кримінального провадження. Для передачі грошей чиновник залучив свого знайомого як посередника.

Підозру повідомили і посереднику, і начальнику податкової

Детальніше читайте: Головний податківець Чортківщини, якого звинуватили у вимаганні хабаря, подався в біга? Що відомо
— Затримано безпосередньо на місці злочину посередника, у якого вилучили 1 млн грн, — повідомила Леся Гурецька. — Ці гроші були призначені для начальника районної ДПІ. Підозру повідомили обом у спосіб, передбачений КПК. Зараз посереднику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави 456 тис. грн.

Силовики також направляли до суду клопотання про обрання податківцю запобіжного заходу у виді тримання під вартою. А також клопотання на дозвіл на затримання з метою приводу до суду для вирішення питання про обрання запобіжного заходу, повідомили в прокуратурі.  

Посадовцю за місцем проживання направляли повістки про необхідність з’явитись до слідчого на 2 та 3 березня. Він їх проігнорував, до слідчого не з’явився, тому його подали у розшук.

Власні джерела «20 хвилин» також запевняли, що шансів втекти за кордон в податківця майже немає. Відколи повідомлено підозру, ці дані передають всім структурам, в тому числі митникам та прикордонникам. Проте гарантії, що Володимир Скорохід зараз перебуває на території України, — немає.

Є дружина і двоє дітей

Так що відомо про головного податківця одного з трьох новоутворених районів Тернопільщини? Володимиру Скороходу 46 років, рідне місто – Борщів. Останніми роками працював в податкових органах, в тому числі і на різних посадах кількох районів. Основна посада, згідно з декларацією за 2019 рік (за 2020 буде в доступі від квітня 2021 р. – прим. авт.) — Головне управління ДПС у Тернопільській області, начальник Чортківської ДПІ Чортківського управління ГУ ДПС у Тернопільській області. У Володимира Скорохода є дружина Наталія та двоє синів — Олександр і Владислав.  

З 2011 р. посадовець є власником земельної ділянки 800 кв. м у Теребовлі. З 2005 р. є квартира у Борщеві площею 66 кв. м, але належить всім членам родини порівну. На дружину також записаний гараж у Борщеві.

У власності податківця стареньке авто ВАЗ-21099, а дружині належить SKODA OCTAVIA 2010 р. в.

Заробітна плата зазначена лише за основним місцем роботи в органах ДФС.

«20 хвилин» повідомлятиме читачів про подальший перебіг цієї справи. У тому числі, і про те, чи з’явився головний податківець району до слідчого і чи яку міру запобіжного заходу йому оберуть.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Михайло Карчевський

    Чому зразу не затримали і не доставили до суду для обрання запобіжного заходу, дали можливість втекти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up