Гроші і золото шукають навіть в зливних бачках, морозилках та під галогенками

Гроші і золото шукають навіть в зливних бачках, морозилках та під галогенками
  • Коли їх затримали – багажник автівки був забитий вщент всіляким крамом
  • Злодії у пошуках грошей і коштовностей позривали всі галогенки та «розфурочили»  туалетний компакт.
  • В іншому помешканні познімали всі розетки та вимикачі.

Чотири злодійські групи «гастролерів», які обкрадали помешкання на Тернопільщині, затримали від початку року тернопільські правоохоронці.

Першу впіймали у березні. У складі – мешканець Кривого Рогу та двоє хмельничан, один з яких на момент скоєння злочинів на Тернопільщині перебував у розшуку за аналогічні злочини.

  • Група обкрадала приватні будинки у Тернопільському районі шляхом віджиму дверей, - повідомив старший оперуповноважений управління карного розшуку головного управління нацполіції в області Іван Бачинський. – На сьогодні їм інкримінують п’ять епізодів.

Друга група – столичні гастролери, які обкрадали помешкання на Тернопільщині протягом 2016-2017 рр. – теж п’ять епізодів. «Віджимали» дерев’яні двері, які відкривались в середину квартир – такі здебільшого були у будинках старого типу.

Відео дня
  • Виносили гроші, золото, з однієї з квартир навіть телевізор, діагоналлю 42 дюйма злодій під пахвою виніс, - каже Іван Бачинський. – Впіймали їх у березні.

Третя група – теж столичні злодії. У складі, окрім двох чоловіків, ще й жінка. Ці вже обкрадали помешкання тернополян, підібравши ключі до дверних замків.

- Оці брали все підряд – виносили навіть срібний посуд, намети і спальні мішки, - каже оперуповноважений. – Коли їх затримали – багажник автівки був забитий вщент всіляким крамом. Ця група «засвітилась» у трьох епізодах.

Підбирали ключі до дверей і члени групи з Франківщини, на рахунку яких дві чортківські квартири. Обидва злодія – раніше судимі за скоєння крадіжок.

- В ідеалі взагалі не варто тримати дома коштовні прикраси і великі суми грошей, - застерігає Іван Бачинський. – Навіть якщо такі є і немає можливості десь їх помістити на зберігання – не тримайте їх на видному місці чи в сервантах, або шафах з одягом – там злодії шукають в першу чергу. Є випадки, коли тернополяни купують сейфи і тримають коштовні речі в них. Але самі сейфи – не вмонтовані і не прикручені – просто розміщують на полиці у шафі. Злодії просто беруть їх і виносять – разом з усім крамом.

У морозилках, кишенях несезонного одягу, під матрацами і під ліжками чи диванами – теж ненадійний сховок. Поліцейські пригадують випадки, коли злодії у пошуках грошей і коштовностей позривали всі галогенки та «розфурочили»  туалетний компакт. В іншому помешканні познімали всі розетки та вимикачі.

  • Предметом посягання злодіїв є й дорогі жіночі хутряні вироби, - каже Іван Бачинський. – Особливо, норкові шуби. Якщо є можливість і не сезон для цього одягу – краще помістити їх на зберігання в надійному місці. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up