Хлопці з Кременеччини знищували обладнання Укрзалізниці на замовлення росіян

Хлопці з Кременеччини знищували обладнання Укрзалізниці на замовлення росіян
  • Двоє хлопців, віком 20 та 17 років, підпалювали спецобладнання «Укрзалізниці», яке регулює рух потягів та світлофорів на коліях.
  • За це вони отримували грошову винагороду з криптогаманців, які зазвичай використовують російські спецслужби.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції України в Тернопільській області.

За інформацією правоохоронців, до співробітників відділення поліції №4 міста Збараж надійшло повідомлення від диспетчера Тернопільської дистанції сигналізації і зв’язку про загоряння релейної шафи поблизу залізничного переїзду в селі Шляхтинці.

Відео дня

Рятувальники загасили займання. Зібрані правоохоронцями речові докази на місці події свідчили про те, що спецобладнання підпалили умисно з метою зупинити рух потягів. Це могло призвести до транспортного колапсу на залізниці.

— У ході проведених розшукових заходів оперативники управління карного розшуку, кримінального аналізу обласної поліції спільно з оперативниками Збаразького відділення поліції та співробітниками СБУ встановили осіб, причетних до скоєння даного злочину. Це – двоє жителів Кременецького району, віком 20 та 17 років, — повідомляють в поліції.

Вдалося з’ясувати, що 20-річний хлопець через додатки отримував «замовлення» від невстановленої слідством особи на знищення залізничного обладнання. Йому надсилали координати релейної шафи, яку необхідно було підпалити. До «справи» зловмисник залучив неповнолітнього товариша.

— За допомогою викрутки вони зламали дверцята релейної шафи, облили легкозаймистою рідиною та підпалили комплекс сигнальної установки. Результати виконаної роботи зняли на мобільний телефон та відзвітували замовнику в месенджер. За це на банківську картку отримали 9 000 гривень. За оперативною інформацією, замовник перераховував виконавцям кошти через криптогаманці, які використовуються представниками російської спецслужби, — повідомляють правоохоронці.

У ході документування злочину поліцейські встановили, що наприкінці 2023 року 20-річний хлопець підпалив ще й релейну шафу на залізничному перегоні неподалік Тернополя. Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили одяг та взуття, в якому зловмисники вчиняли злочини, викрутки, мобільні телефони з доказами листування з «замовником».

Обом хлопцям слідчі оголосили підозри за частиною другою статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) та частиною першою статті 277 (пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів) Кримінального кодексу України.

Також вирішують питання про повідомлення підозри 20-річному фігуранту за частиною першою статті 304 (втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність) ККУ. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, його неповнолітньому спільнику – особисте зобов’язання.

Заходи з документування протиправної діяльності проводили під процесуальним керівництвом Збаразького відділу Теребовлянської окружної прокуратури.

Читайте також:

Поселяв окупантів у хати односельців: на Тернопільщині судитимуть підозрюваного у колабораціонізмі

«Політолог» з Тернополя отримав підозру за заперечення збройної агресії рф

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Stepan

    Там дохуя таких
  • Stepan

    Сучари,це блять Почаївську гниди, московського патріархату,суки йобані здохніть бляді кончені
  • Люба

    От скотиняки
  • Люда Кравець

    Тюрма. Пожиттєво це в кращому випадку. А так електричний стілець ці молодики заслуговують!

keyboard_arrow_up