Хотіли залякати підприємця? Подробиці нічних вибухів у Тернополі

Хотіли залякати підприємця? Подробиці нічних вибухів у Тернополі
  • Тернополяни повідомили, що чули звук, схожий на вибух, неподалік одного із закладів міста. 
  • Як повідомили у поліції, наразі всі обставини встановлюють правоохоронці. Інформацію та подробиці нададуть згодом.
  • Що вдалось дізнатись журналістам «20 хвилин»?

Тернополяни повідомили у редакцію, що чули звук, схожий на вибух неподалік закладу Riverside.

Ми дізналися деталі у речника ГУ Національної поліції Тернопільщини Сергія Крети.

За його словами, два вибухи пролунали близько 3:00, 9 листопада. 

Відео дня

— Вибуховий пристрій спрацював на автомобілі одного з місцевих підприємців. Другий вибух стався біля одного з нічних клубів, — каже Сергій Крета. 

Як повідомили у поліції, наразі правоохоронці проводять слідчі дії, вилучили записи відеокамер. Правоохоронці вважають, що зловмисники хотіли залякати місцевого підприємця. Його ім'я відомо редакції. Наразі його не розголошуємо.

Також Сергій Крета повідомив, що в результаті вибуху ніхто не постраждав.

Чули вибухи вночі

Один з вибухових пристроїв встановили на капот автомобіля Porsche Cayenne, який належить підприємцю. Він був припаркований у подвір’ї будинку на вулиці Руській.

Два вибухи стались близько 3:00, повідомили у поліції. Один з вибухових пристроїв встановили на капот автомобіля Porsche Cayenne, який належить підприємцю. Він був припаркований у подвір’ї будинку на вулиці Руській.

Деякі мешканці розповіли, як почули вибух вночі.

– Мої вікна виходить саме на сторону подвір’я. Близько 3:00 почув звук. Він не був схожий на вибух, я подумав, що впав камінь з даху і не надав цьому уваги. Повітряної тривоги не було, тож навіть не підозрював, що щось вибухнуло. Вже зранку побачив біля під’їзду багато поліції. Від сусідів дізнався, що це підклали вибухівку на машину підприємця, – розповів один з мешканців будинку.

Мешканці сусідніх будинків кажуть – зранку пошкоджене авто забрав евакуатор.

– Поліції зранку було багато, потім бачила евакуатор, який забирав авто. Особисто власника авто не знаю, бо живу в іншому під’їзді, тому бачила його рідко, – розповіла тернополянка Олена.

Вибух пошкодив вікна

Ще один вибух стався на вулиці Чумацька. Правоохоронці повідомили, що за попередньою інформацією невідомі здійснили підрив гранати Ф-1 неподалік воріт господарського приміщення.

Як ми помітили, вибух пошкодив вікна на першому поверсі. Працівники, яких ми устріли, запевняють, що цей інцидент не пов’язаний з їх підприємством.

Працівники сусідніх закладів розповідають – про цей випадок дізналися уже зранку від клієнтів. Дехто про вибух дізнався від журналістів.

– Люди приходили і розповідали, що щось вночі підірвали неподалік клубу. Але подробиць ніхто не знає, – розповіли у одному з продуктових магазинів неподалік.

Мешканці багатоповерхівок поруч теж розповідають, що нічого вночі не чули, а про вибух дізналися уже зранку, коли побачили поліцейських.

– Зранку побачив багато поліції. Сусіди думали, що можливо когось затримали, або щось шукають. Я не чув вибуху, в мене вікна виходять на подвір’я. А от у сусіда вікна виходять на нічний клуб, то він казав, що почув звук, ніби підірвали петарду, – розповів тернополянин Володимир.

Дані факти поліцейські внесли в ЄРДР відповідно до частини 4 статті 296 ККУ. Працівники поліції встановлюють обставини обох подій. Тривають оперативно-розшукові заходи.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віка Віка

    Один з випадків має схожість із замахом на Камінського та Крисоватого, я б їх спробував перевірити дані випадки (хоча б один з них) чи то часом не ті самі підтривники. У нас поліція тупа, але читати уміє, тому варто перевірити: тип ВВ, тип детонатора ти бризантного ВВ, конструкція СВУ (можливо було використано схожий матеріал для кортупа, затримувач детонаціі і т.д.). Білінг, з попередніми місцями скоєння подібних злочинів, скільки дурнів ловили через мобільні телефони .... Та багато чого можна ще перевірити, але якщо наші менти нічого не хочуть робити, а може просто не уміють
  • Читач95

    Братва у файному гуляє

    Їм підприємець дошкуляє

    Мабуть не поділився

    А може не вклонився

    Безнаказаність породжує вседозволеність

    Дачі палять- тишина, Ректора підірвали- кого наказали?

    Правдолюба побили- кого зловили?

    Братва у файному гуляє

    Багатьом дошкуляє

    Чом не на війні

    Ці вгодовані бугаї?

keyboard_arrow_up