Хотів продати фотоапарат за оголошенням. Втратив і товар, і гроші

Хотів продати фотоапарат за оголошенням. Втратив і товар, і гроші

Дзеркальний фотоапарат вартістю 10 000 гривень втратив тернополянин. Коли зрозумів, що його обдурили, звернувся в поліцію.

 

Схема доволі відома, але довірливі краяни продовжують від неї потерпати, кажуть у секторі комунікації Головного управління Нацполіції в Тернопільській області.  Тернополянин розмістив у інтернеті оголошення про продаж апаратури. Того ж дня до нього зателефонував псевдопокупець, який одразу погодився придбати товар. Незнайомець дізнався реквізити банківського рахунку, аби переказати кошти.

Згодом на мобільний телефон тернополянина прийшло неправдиве сповіщення про зарахування чималої суми. Чоловік нічого не підозрюючи, відправив товар громадським транспортом в районний центр, де його отримав аферист.

Відео дня

Вже ввечері того ж дня 29-річний чоловік, перевіривши стан рахунку, був шокований, адже жодних коштів йому не надходило. За допомогою звернувся до поліцейських.

За фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 «Кримінального кодексу України».

Поліцейські просять мешканців краю бути уважними та перевіряти всі дії, які ви здійснюєте в інтернеті та за допомогою своїх банківських рахунків. Аферисти надсилають неправдиві сповіщення про зарахування готівки, а громадяни не звертають уваги на телефони адресата. Зловмисники обирають надзвичайно схожі номери, з яких приходять офіційні сповіщення фінансових установ.

Шахраї практикують й іншу схему, де одночасно вводять в оману одразу двох людей. Схема злочину така: шахрай укладає угоду з одним з покупців, при цьому просить перевести гроші на банківську картку. При цьому він вказує номер карти іншої людини, у якого він щось купує. Таким чином, одна жертва переводить гроші на карту другій, а третя сторона - шахрай, отримує товар, за який заплатив сторонній чоловік.

Реалізація цього злочину може відрізнятися в залежності від ситуації, але в підсумку, одна людина залишається без грошей, звинувачуючи другого в шахрайстві, тоді як справжній шахрай просто зникає.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Эдуард Дубоделов

    лохи
  • тойво

    безстрашний чоловік.отако бере і передає товар вартісю 10к грн через шофера.а шофер потім скаже,а я тебе перший раз бачу ти хто взагалі такий.



    а то що приходять ліві смс,не означає що є гроші.це ж так просто набрати коротке смс в онлайн банкінг і прийде відповідь скільки є грошей на рахунку.ну або з карткою в банкомат підійти.

    але нашо думати...а потім звинувачують як не всім_знайомий_сайт,то банк,то ше когось..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up