Казимир Попіль йде до суду за патрони і гранати, які привіз з АТО

Казимир Попіль йде до суду за патрони і гранати, які привіз з АТО
  • Правоохоронцеві загрожує позбавлення волі за двома статтями кримінального кодексу.
  • Санкція однієї передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, іншої – від 3 до 7. А участь у корупційній схемі Казимира Попіля не підтвердилась. 

Правоохоронець, що привласнив боєприпаси, видані йому в АТО, постане перед судом. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

  • Прокуратура області завершила розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 262 (Привласнення бойових припасів), ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами) Кримінального кодексу України стосовно т.в.о. заступника начальника слідчого управління – начальника відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, - повідомили у прес-службі.

Встановлено, що під час службового відрядження в зону АТО правоохоронець отримав разом із табельною зброєю набої та ручну гранату. Проте після повернення зі Сходу видані йому боєприпаси в чергову частину Тернопільського МВ УМВС України не здав, а привласнив.

  • У лютому цього року під час обшуку за місцем проживання у нього було вилучено 144 патрони калібру 7,62х39 мм., 10 патронів калібру 9х18 мм., ручну гранату «РГД – 5», - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні вже скеровано до суду 28 листопада.

Відео дня

А от участь у корупційній схемі Казимира Попіля не підтвердилась.

Нагадаємо, в лютому 2016 р. відбулась серія спецоперацій НАБУ – з гучними обшуками та затриманнями. Обшуки проводили як в головному управлінні нацполіції, так і в прокуратурах міста й області. А також по місцю проживання фігурантів, серед яких - високопосадовці нацполіції в області.

У заступника начальника головного управління нацполіції в області Казимира Попіля тоді виявили патрони і гранату. Йому оголошено підозру.

  • За результатами атестації він був звільнений з посади, - повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. -  Зараз усунений від виконання службових обов’язків. Обвинувальний акт, наскільки мені відомо, направлено до суду. Я чекатиму рішення суду, і після цього прийматиму кадрові рішення.

На стосунок до корупційної схеми перевіряли двох заступників Олександра Богомола – Казимира Попіля і Руслана Балика. Участь у схемі не підтверджена, запевнив Олександр Богомол.   

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 262. Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем

Ч. 1. Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. 

Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

Ч. 1. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Світлана Яроха

    навіщо йому граната? Проти кого її використовувати? А якби вдома діти взяли гратися, винесли на вулицю і з іншими дітьми, у яких батьки не мають змогу придбати таку "іграшку" почали з нею певні маніпулювання...Що тоді? Але ж такого не сталося, але не дай Бог, могло...
  • David Starr

    Це ж додуматись )
  • Tanya Tan

    От побачите, що відкупиться. У найгіршому випадку звільнять з роботи і дадуть умовний термін. ЦЕЙ МАЖОРЧИК РЕАЛЬНОГО ТЕРМІНУ НІКОЛИ НЕ ОТРИМАЄ, БО ЗНАЄ ДЕЯКІ РЕЧІ ПРО БОГОМОЛА
  • Piter Savka

    Патрони для того щоб з шашликами жарити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up