«На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату

«На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату

Ще одну схему ухилення від мобілізації припинили тернопільські поліцейські. Фігурант обіцяв за 12 тисяч доларів США допомогти уникнути призову на військову службу, «вплинувши» на членів військово-лікарської комісії. 

Слідчі ГУНП в Тернопільській області спільно оперативниками Департаменту внутрішньої безпеки викрили на протиправній діяльності 37-річного місцевого мешканця. Як з’ясувалося, він сприяв чоловікам в отримані документів про тимчасову непридатність до військової служби. 

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

Бажаючих уникнути мобілізації чоловік переконував, що має зв’язки та може домовитись з членами військово-лікарської комісії Тернопільського військкомату про необхідний діагноз. Свої послуги оцінив у 12 000 доларів. 

Відео дня

Правоохоронці затримали бізнесмена «на гарячому», одразу після отримання ним усієї суми грошей. Предмет злочину вилучили. 

Наразі слідчі поліції Тернопільщини вже вручили підозру фігуранту за ч.3 ст. 369-2 (Зловживання впливом). За незаконні оборудки йому загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура. Заходи з викриття проходили у взаємодії із співробітниками військової контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що голова лікарської комісії з Бережан відбувся штрафом, а його дружина опинилась під слідством.

 

Читайте також:

Голова лікарської комісії з Бережан відбувся штрафом, а його дружина опинилась під слідством

Як повідомити про корупцію в військкоматі чи інших органах Міноборони

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Misha

    Вангую, його чекає покарання - заборона на 10 років обіймати державні посади
  • Андрій

    А де ті ЧЛЕНИ з того ВЛК?
    Вони ж продажні і надалі будуть працювати?
  • SUDAK

    А чому ви тільки намікаєтн???
    Ви що з ними за одно????
    Чому відкрито невисвітлюєте цих покидьок???
  • Budii Yaroslav

    Кіно з наіграним ухилянтом. Людина просить щоб її відкупитися від війни і йде себе здає поліції що внеї вимагають гроші. Хоч рішала не є воєнком!! То  ніби його зараз після такого інцеденту не заберуть воювати. Бред сивої кобили 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

keyboard_arrow_up