На канадських візах шахрай "кинув" тернополян на 190 тис. грн

На канадських візах шахрай "кинув" тернополян на 190 тис. грн
  • Від  4 потерпілих чоловік отримав суми від 400 доларів США до 2000 євро, обіцяючи оформити їм документи для виїзду до Канади на роботу.
  • Справу вже передали до суду. Шахраєві світить до 3 років тюрми.

Шахрай, що видурив 4 тернополян гроші, начебто для  їх працевлаштування за кордоном, відповість за свої дії у суді.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно шахрая, який упродовж 2018 року обманним шляхом заволодів грошовими коштами тернополян на суму понад 190 тис. грн, скеровано до суду Тернопільською місцевою прокуратурою.

  • Досудовим розслідуванням встановлено, що з метою вчинення шахрайських дій, обвинувачений розмістив повідомлення на одному з Інтернет-сайтів про можливість офіційного працевлаштування в Канаді, залишивши номери мобільних телефонів для контакту, - повідомили у прес-службі прокуратури області. -  Зустрічі він призначав на одній із центральних вулиць Тернополя.

Насправді зловмисник не мав жодного стосунку до оформлення відповідних документів для виїзду за кордон. Більше того – він не мав жодного  наміру їх виготовляти.

Відео дня

32-річний шахрай, як вдалось нам дізнатися, уродженець Херсонщини. Приїхав до Тернополя з Вінничини, де останнім часом був зареєстрований. Тут винайняв квартиру і вирішив «заробити», пропонуючи людям підготувати пакет документів. В т.ч. і відкрити візу для роботи в Канаді. Розповідав настільки переконливо, що люди запросто віддавати йому чималі суми грошей.  

Від  4 потерпілих чоловік отримав суми від 400 доларів США до 2000 євро, обіцяючи оформити їм документи для виїзду до Канади на роботу.

  • В одного з них обвинувачений навіть забрав закордонний паспорт, як заставу для отримання чергової суми, - кажуть у прокуратурі. - Загальна сума коштів, видурених аферистом на нібито працевлаштування за кордоном, становить понад 190 тис грн.

Розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1, ч. 2. ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману – шахрайство),  ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом) КК України завершено. Справу вже передали до суду.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 190. Шахрайство

1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Стаття 357. Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження

3. Незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до трьох місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • тойво

    Немає нічого складного в тому щоб оформляти документи самому.Але ж сподіваються коли це зробить хтось за гроші то віза в них буде 99% на руках.
  • 7777

    Ще є один шахрай, події трапилося в 2014 році, та сама методика, але ніяких позитивних результатів від правоохоронних органів, хоч докази всі були надані!!!

    тойво reply 7777

    які докази,що ви такі наївні..?як діти.
  • 7777

    Ще є один шахрай, події трапилося в 2014 році, та сама методика, але ніяких позитивних результатів від правоохоронних органів, хоч докази всі були надані!!!
  • David Starr

    Лох, не мамонт - не вымрет!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up