Коли побачили, кого розшукують, ніби струмом вдарило: вже три тижні, як зник Володимир Хавалко

Коли побачили, кого розшукують, ніби струмом вдарило: вже три тижні, як зник Володимир Хавалко
  • Компанійський, добрий і щирий - до редакції звернулись колишні співробітники зниклого чоловіка. Розповіли, яким його знають по роботі.  
  • Поліція разом з місцевими обшукали все навколо – ані сліду. Володимир – у розшуку. Як версії зникнення чоловіка розглядають правоохоронці?
  • Скажіть, будь ласка, Володю Хавалка ще не знайшли? – написала у месенджер журналістці тернополянка Оксана. І, почувши заперечну відповідь, додала, - ми працювали разом. Він дуже хороший. Коли ми побачили ваш матеріал, кого розшукують, ніби струмом вдарило. Будь ласка, не припиняйте писати. Може його таки знайдуть. Живим…  

І Оксана, і її чоловік кілька років тому працювали з Володимиром Хавалком на підприємстві «Се-Борднетце». Володя був оператором на машині Komax. 

Шляхи розійшлись, коли Оксана пішла у декрет. Тоді чула, що Володимир звільнився. Але про зниклого чоловіка обоє відгукуються дуже добре.

«Прошу вас, не припиняйте писати…»

  • Він дуже компанійський, добрий і щирий, як ми після роботи збирались чи дні народження когось відзначали – душа компанії, але не подумайте, що міг там перебрати з алкоголем – ні, у нього завжди все в міру, - розповіла пані Оксана. – Ми скільки років разом працювали – я від нього жодного поганого чи лайливого слова не почула.  

Років півтора тому чоловік Оксани випадково зустрів Володю – той розповідав, що був на заробітках. Як завжди, сипав жартами. Казав, що вже пора йому одружуватись – на тому й розійшлись.  

Відео дня
  • Напевне, немає людини, яка про нього погано відгукнеться чи, тим паче, щось йому заподіє, - каже Оксана. – Прошу вас, не припиняйте писати. Може, якраз хтось його побачить і повідомить родичам. Може, щось трапилось з ним, може побили, може пам’ять втратив – але живий…

Нагадаємо, в ніч з 30 на 31 жовтня пропав безвісти Хавалко Володимир Іванович, 1985 року народження, - таке повідомлення з’явилось у Тернопільських вайбер-групах. Проживає в с. Теофіпілка Козівського району Тернопільської області.

Володимир проживає з батьками, своєї родини у нього не було. Ані того вечора, ані напередодні ніяких конфліктів чи сварок між рідними не було.

  • Вийшов і пішов десь, між 9 і 10 вечора, і до нині ніхто про нього нічого не чув і не бачив, - розповів брат зниклого чоловіка Василь. – Пішов у повсякденному вбранні, як щодня ходить. На наступний день, знаємо, мав плани, мав їхати до Тернополя. Допоможіть, будь ласка, може, хто його десь бачив.

Володимир працював, але неофіційно. На роботі відтоді не з’являвся. У поліцію родина про зникнення Володимира повідомила.

Кілька вечорів і ночей поспіль брат зниклого чоловіка Василь провів на вокзалі у Тернополі – до нього подзвонила жіночка, яка продає там шаурму і хот-доги, що нібито бачила Володю і він у неї купував шаурму.

Родичі разом з місцевими обходили все у селі та його околиці. На пошуки вийшли чимало людей. Вже різні думки були, каже брат. Тому шукали і в лісосмугах.

  • Він залишив вдома свій мобільний – ми за цей час обдзвонили всіх до єдиного, хто був в контактній книзі – ніхто Володю не бачив останнім часом, - каже брат Василь. – Шукали у друзів і знайомих – нічого.

Не виключають, що пішов в монастир чи скоїв самогубство

Обшукали кожен закуток і поліцейські. Перевірили всі місця, де Володимир Хавалко міг би бути. Опитали місцевих, знайомих – на жаль, ані сліду.

  • Володимира Хавалка оголошено в розшук, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Відколи почали пошуки, разом з родичами і місцевими мешканцями обшукали все – прочесали поля, лісосмуги, закинуті будівлі. Опитали лісників.

На жаль, за телефоном місце перебування Володимира з’ясувати неможливо – свій мобільний він залишив вдома.

Серед версій, які розглядали правоохоронці, були й такі, що він з якоїсь причини втратив пам’ять, подався до монастиря чи іншого святого місця – і таке не раз траплялось зі зниклими людьми. На жаль, не відкидають версії, що чоловіка вже немає серед живих, бо скоїв самогубство.

Щоб заборгував комусь чи грав на автоматах – не помічали

Останні кілька днів перед зникненням Володимир був вдома – на роботу з якоїсь причини не ходив. Про проблеми, які могли б виникнути у чоловіка, вдома не говорив. Поводився як завжди – нічого дивного чи незвичного. Того дня, під вечір, повечеряв, дивився телевізор. Потім одягнувся і вийшов з дому.

  • Він дорослий чоловік, бувало раніше, й дома не ночував, але мама завжди знала, де він і з ким, - каже брат Василь. – Ніколи не йшов з дому надовго. Мама дуже переживає зараз – це й не дивно. І стверджує, що в той день, як зник Василь, не було нічого підозрілого чи дивного.

Брат востаннє говорив з Володимиром за кілька днів до зникнення. Каже, зранку їде на роботу, пізно ввечері приїжджає. Тому брати зустрічались рідко. Коли говорили востаннє – все було, як завжди. Про жодні проблеми з братом не ділився, голос був спокійним.

  • З грошима в нього проблем не було, бо він працював, - каже Василь. – Щоб на гроші грав чи в автомати – такого не було. Принаймні ми не помічали. Цього вечора він вийшов, залишив гаманець вдома. У кишенях була певна сума. 

І брат, і мама дуже просять чоловіка, якщо йому на очі потрапить ця стаття, аби повернувся. Можливо, є якісь проблеми, про які родичі не знають, обіцяють підтримати та допомогти. Лише б повернувся…

Звертаються родичі і до всіх небайдужих людей: придивіться до людини на фото. Можливо, ви його десь бачили. Можливо, втратив пам’ять чи інша прикрість з ним сталась, а телефону немає і родичам про себе не може повідомити. Якщо у вас є будь-яка інформація – передзвоніть до брата або в поліцію.

Чоловік був одягнений в сіру спортивну шапку, синю куртку і чорні джинси.
Прикмети зниклого:  зріст 177-178 см., середньої статури. 

Довідка

Всіх, хто має будь-яку інформацію про місце перебування Володимира Хавалка, родичі просять повідомляти за номером телефону: 097 171 00 14 (Василь, брат). Або телефонуйте на лінію 102 у будь-який відділок поліції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (146)
  • Анна Кравец

    +++++++
  • Ольга Козак

    !!!!!
  • Анна Совгар

    +++++
  • Олександра Гудзовата- Мундяк

    +++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up