Крав все — від презервативів і до автомобілів. А суд вирішив, що в тюрму йому не треба

Крав все — від презервативів і до автомобілів. А суд вирішив, що в тюрму йому не треба
  • Коли викрадав Audi, розбив скло, витягнув документи на авто і викликав на місце евакуатор. А той вже повіз машину на станцію техобслуговування.
  • Друге авто вкрав, коли був пасажиром таксі. Скористався тим, що таксист побіг до аптеки, пересів на його сидіння і поїхав у бік вул. Львівської.

Два викрадених авто, у магазині «Рукавичка», що на вул. Миру, потягнув три пачки презервативів, в «Подолянах» поцупив кросівки, у гостях «приробив ноги» навушникам AirPods, ще в одному авто з бардачка вкрав гроші, а в продуктових крамницях до рук "прилипали" печиво, шоколадки і ще купа смаколиків. Чоловіка звинуватили за п’ятьма статтями Кримінального кодексу, причому в суді його вина була доведена. Водночас суд вирішив, що… цьому чоловікові нема чого робити у в’язниці.

Прізвища цього героя ми не називатимемо, адже справа, можливо, ще потрапить до апеляційної інстанції. Але відомо, що він тернополянин з неповною середньою освітою, непрацюючий, неодружений і проживає без реєстрації. Раніше, до речі, не мав жодної судимості.

Чоловіка звинували у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та 2 ст.289, ч.1 ст.185, ч.2 ст.15 ч.2 ст.185, ч.ч.2,3 ст.185 Кримінального кодексу України. Але до в’язниці за всі «подвиги» суд його не відправив.

Відео дня

Водій евакуатора відмовився перевозити авто, інший погодився

— 17 травня 2020 року близько 02.00 год. ОСОБА_2 , перебуваючи поблизу перехресть вул. Чубинського та просп. Злуки в м. Тернополі, підійшов до автомобіля марки AUDI моделі «A6», розбив водійське скло та проник до салону, де відшукав документи на вказаний транспортний засіб, — йдеться у матеріалах справи. — Продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, зателефонував до водія евакуатора, щоб в подальшому відевакуювати вказний автомобіль.

Близько 4.30 ранку евакуатор прибув на місце. Чоловік його переконав, що авто його і, як доказ, пред’явив документи. Але водій евакуатора відмовився забирати автомобіль. Тоді ділок зателефонував ще за одним номером, власник якого надавав послуги евакуатором. Спецтехніка прибула на місце, а її водій, побачивши документи на легковик, погодився доправити автівку до станції техобслуговування, що на вул. Микулинецька Бічна.

Через 10 днів чоловік їхав в таксі Chevrolet Aveo як пасажир. На «Дружбі» водій на хвилинку зупинився, аби збігати до аптеки. Ключі залишив у замку запалювання. Наш герой пересів з переднього пасажирського сидіння на сидіння водія, завів двигун і попрямував в напрямку вул. Львівська.

У його послужному списку було ще чимало доведених злочинних епізодів. Скажімо, 18 травня 2020 року, перебуваючи у приміщенні магазину «Рукавичка», що на вул. Миру, 7, взяв із торгового стелажу три упакування презервативів Dual Extase марки «Durex», вартістю за кожне 93,76 грн. З товаром попрямував до виходу, де пройшов повз касову зону і не розрахувався, чим спричинив ТзОВ ТВК «Львівхолод» майнову шкоду на суму 281,28 грн.

Вже через місяць з магазину «Intersport», розташованого на другому поверсі ТРЦ «Подоляни», зняв із стелажу чоловічі кросівки «Adidas SS20» вартістю 1232,53 грн та, одягнувши їх, вийшов з крамниці. Щоправда, довго насолоджуватись обновкою не вийшло: після виходу із приміщення одразу ж був затриманий працівниками магазину.

Знову крав, коли матеріали щодо інших злочинів були в суді

Невдовзі, перебуваючи в одному з приватних будинків у Байківцях, потягнув 1050 гривень, бездротові навушники AirPodsс Apple, а також ключі від авто HONDA CR-V. Небагато-немало, але шкоди господарю завдав на суму 3 453 гривень 98 копійок. Невдовзі таки скористався ключами від авто. Відчинив водійські дверцята та із бардачка викрав 1 250 гривень.

Коли вже матеріали за деякими «подвигами» були у суді, він відзначився вкотре. З магазину «Сім-23», що на вул. Пушкіна, 5, викрав з десяток шоколадок Milka та чимало печива «Oreo».

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю. А от потерпілий, власник автомобіля, Chevrolet, просив не позбавляти чоловіка волі. Розповів, що здає в оренду авто одній зі служб таксі Тернополя і претензій до обвинуваченого не має.

— Суд приходить до переконання про доведеність винуватості ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень та кваліфікує його дії за ч.1 ст.289 КК України, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом; за ч.2 ст.289 КК України - незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно; ч.1 ст.185 КК України, а саме, таємне викрадення чужого майна; ч.2 ст.15 ч.2 ст.185 КК України — замах на таємне викрадення чужого майна - крадіжка, вчинена повторно; ч.2 ст.185 КК України — таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно; ч.3 ст.185 КК України — таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана з проникненням у інше сховище, вчинена повторно, — до такого висновку дійшов суд.

Але, призначаючи покарання, врахував, що обвинувачений раніше не судимий, щиро розкаявся у скоєному, частково відшкодував заподіяну шкоду.

Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання:

- за ч.1 ст.289 КК України у виді трьох років позбавлення волі;

- за ч.2 ст.289 КК України у виді п`яти років позбавлення волі;

- за ч.1 ст.185 КК України у виді одного року обмеження волі;

- за ч.2 ст.15 ч.2 ст.185 КК України у виді двох років обмеження волі;

- за ч.2 ст.185 КК України у виді двох років обмеження волі;

- за ч.3 ст.185 КК України у виді трьох років позбавлення волі.

Остаточне покарання засудженому визначити п`ять років позбавлення волі. Але, згідно зі ст.75 КК України, чоловіка звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком три роки.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • СТУГНА П

    Скасуйте нахер ту 75 статтю нею користуються майже всі злочинці і всі отримують умовний термін .Яка співпраця ,якщо слідчі і без його співпраці довели його причетність до ряду злочинів . А для чого взагалі потрібне це судочинство ,взагалі для чого судовий процес , слідчі дії . Може треба зразу на місці злочину давати умовний термін без суда і слідства, і таким чином не платити захмарні зарплати судам ,слідчим ,прокурорам . Не країна ,а якесь лайно . Людей бухі автомобілісти збивають - 75 стаття , пачка доларів і ти вільний . Розкомплектував робочий ліфт ,наніс збитків на десятки тисяч гривнів - 75 стаття і умовний термін . Я ще більше впевнений ,що цьому мудаку, який стріляв з рушниці по дітях теж дадуть умовний термін згідно 75 статті .
  • Mihal Pylypetc

    Наші суди, самі гуманні суди в світі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up