Кривава різанина у тернопільському драмтеатрі (ОНОВЛЕНО)

Кривава різанина у тернопільському драмтеатрі (ОНОВЛЕНО)
Віталій Зубченко
  • Актор з ножем накинувся на світлотехніка. Той – у реанімації.
  • Як з’ясувалось, чоловіки були добрими друзями і сусідами.
  • Віталій Зубченко – під домашнім арештом. Йому загрожує від 5 до 8 років в'язниці. 

Актор Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Шевченка Віталій Зубченко кинувся з ножем на 32-річного світлотехніка Андрія Гурневича. 

Сталось це одразу після вистави, яку зіграли з аншлагом.

Наразі Андрій в реанімації. Медики кажуть, що йому пощастило: лезо пройшло в кількох міліметрах від сонної артерії. Однак, чоловік втратив чимало крові, повідомляє телеканал «Україна».

Відео дня

Працівники театру підозрюють, що напад агресії в актора Віталія Зубченка викликали наркотики.

 

  • Повідомлення про те, що в центрі міста невідомий стікає кров'ю, надійшло 14 лютого у чергову частину Тернопільського відділу поліції о 23:15, - повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. - У ході проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів правоохоронці встановили, потерпілий - тернополянин, 1984 року народження.

Порізані шия і ноги

За словами Андрія Гульоватого, начальника відділення слідчого відділу тернопільського відділу поліції, під час розпивання алкогольних напоїв із знайомим, між чоловіками виникла словесна суперечка, яка переросла в різанину.

  • В результаті - потерпілий отримав ножове поранення в ділянку ніг та шиї, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Пораненого мешканця обласного центру бригада швидкої допомоги доправила до лікарні. Медики діагностували у нього множинні різані рани стегон та шиї, крововтрата другого ступеня.

Підозрюваного у злочині працівники поліції затримали відповідно до статті 208 КПК. Невдовзі йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Стан потерпілого важкий, оскільки він втратив багато крові.

  • Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу Україні, - повідомив Сергій Крета. – Йдеться про умисне тяжке тілесне ушкодження.

У театрі про цей випадок говорять неохоче. Проте запевняють: не чули від Віталія запаху алкоголю. Лише підозрюють, що, можливо, вживав якісь таблетки чи амфетаміни.

  • Напередодні цього випадку один з них вже мав догану, - розповіли нам у театрі. – Саме за порушення трудової дисципліни. 14 лютого відбулись збори колективу. Йшлось про підписання контрактів. Там вкотре наголосили: година після робочого дня – і всі розходяться по домівках. Всіх попередили, всі ніби погодились. І на те, що за порушення правил трудової дисципліни звільнять з роботи.

Віталій в цей день був на сцені

14 лютого у театрі грали «Летючу мишу». Аншлаг, радість і позитивні емоції. Віталій теж брав участь у виставі – грав в масових сценах. Вистава закінчилась, практично всі розійшлись по домівках. Невдовзі керівництву театру зателефонували і викликали назад.

  • Може, він щось і вживав, не раз помічали в нього якийсь блиск в очах, - розповіла працівниця театру, яка просила не вказувати її прізвища в газеті. – Що там сталось – ніхто достеменно не знає. Лише можу запевнити – вони (Віталій і Андрій – прим. авт.) були найкращими друзяками - не розлий вода. Сім’ями дружили… Навіть у їхніх родинах часом нарікали: Андрієві мами рідної не треба - давай йому Зубченка.

У театрі вкотре провели збори щодо трудової дисципліни. Ймовірно, обоє учасників конфлікту будуть звільнені з роботи, бо вже мали догани.

Пораненому Андрієві колеги збирали кошти на лікування. Стан його тяжкий, але вже стабільний. І колеги з острахом констатують: лезо пройшло у 3 мм від сонної артерії, а у нього півторарічна дитина...

Віталій, як нам стало відомо, – під домашнім арештом. Колеги наразі аналізують його поведінку останнім часом і стверджують: відхилення таки були. Навіть чули від нього підозріле: «Я – волк. Я – санітар лєса». Помічали його захоплення холодною зброєю та часом невиправдану агресію. Хоча запевняють – актор він хороший. Взяти до уваги лишень його роль у «Занадто одруженому таксисті».

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження

1. Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, психічну хворобу або інший розлад здоров'я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. 
   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Gurin

    Такі всі мудрі - аж страшно...
  • Євгеній Іванович

    У 80-х працював зав. електро-радіоцехом цього театру. Прийняли нового працівника, планував підготувати його на посаду звукооператора. Але запідозрив його в деякій "неадекватності". Анонімно запросив обізнану людину для консультації і мені повідомили, що ця людина наркоман. Вилетів він у мене, як "фанера над Парижом". Не можна в таких закладах утримувати наркоманів.
  • Діонісій

    якщо так зробив, значить була причина, а от яка, як казали наркота, сумніваюсь дуже .
  • Хімочка Сергій

    Знаю Андрія особисто,він неконфліктна людина!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up