Екс-бізнесмен, тікаючи з території Геріатричного будинку, завис на паркані. До ранку помер (оновлено)

Екс-бізнесмен, тікаючи з території Геріатричного будинку, завис на паркані. До ранку помер (оновлено)
  • У поліції стверджують, що смерть чоловіка не була насильницькою.
  • ПЛР-тест, який зробили підопічному ще за життя, був негативним.
  • Як нам вдалось дізнатись, колись чоловік був досить відомим бізнесменом. У закладі опинився, кажуть, після порушень психіки внаслідок інсульту. 

 

  • З Петриківського будинку людей похилого віку тікала людина, адже цей центр закрили на карантин, - написала у соцмережах Галина Кравчишин. - Той чоловік хворий, немічний, житель Петриків, втікав через паркан - і зачепився. До ранку висів на паркані, де його мертвим знайшли…

Жінка нарікала на персонал, який до ранку не помітив відсутності чоловіка, а також на те, що все сталось, бо територія зараз закрита – через спалах коронавірусу. Побоювалась, що смерть тепер можуть списати на «Ковід-19».

Як стало нам відомо, ПЛР-тест, відібраний у чоловіка ще за життя, був негативним. А смерть підопічного Петриківського геріатричного пансіонату не була насильницькою. Це підтвердили експерти, провівши розтин тіла 65-річного чоловіка, запевнили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

  • 11 серпня до поліцейських надійшло повідомлення директора Петриківського геріатричного пансіонату, що на території закладу на огорожі виявлено тіло 65-річного підопічного, - розповів заступник начальника відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Андрій Василик. - На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Під час проведення огляду тіла, слідів насильницької смерті та тілесних ушкоджень не було виявлено. Це підтвердила і судово-медична експертиза. Зі слів директора пансіонату, померлий періодично самовільно покидав територію геріатричного закладу, порушуючи умови внутрішнього розпорядку. При житті мав серцево-судинні захворювання.

Відео дня
  • Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 1 статті 115 ККУ з поміткою природна смерть, - зазначив Андрій Василик.

Як нам вдалось з’ясувати, чоловіка звали Олегом (ім'я змінене з етичних міркувань. Справжні дані є в редакції - прим. авт). Колись він був добре знаним бізнесменом у Тернополі. Опинився у закладі у 2018 році після інсультів - за направленням Департаменту соцзахисту. 

За інформацією від одного з пацієнтів Геріатричного центру, підопічним закладу про цей випадок нічого не відомо.

"Ми чули, що сталось щось, але точно не знаємо, ніхто нічого нам не говорить, - розповів чоловік, - тут люди налякані тим всім. Багато є старих і хворих, які не зовсім розуміють, що трапилось і чому тепер в нас інший розклад дня, чому нікого нікуди не випускають. Словом, так і живемо". 

  • Він жив у нас з вересня 2018 року, в нього були легкі порушення психіки, вікові і після перенесених інсультів, - розповів директор Петриківського обласного геріатричного пансіонату Степан Глушок. - Неодноразово перебував на лікуванні в психлікарні. Куди цього вечора йшов - ніхто не знає.  

Чоловік любив походити, гуляти. Він, кажуть ті, хто спілкувався з ним останнім часом, міг не усвідомлювати складності ситуації через COVID-19 і не розумів, чому закрили вихід з території закладу. Йому, скоріш за все, не вкладалось в голові, що таке карантин. Мовляв, ви не пускаєте – то я втечу, припускає директор.

  • Він перехилився через паркан. Там не було ні штирів, нічого подібного. Він не наколовся, тілесних ушкоджень на тілі немає, - каже Степан Глушок. – Все сталось в той день, коли заклад закрили на карантин і мене відкликали з відпустки. Ми в цей час проводили забір для ПЛР підопічних і персоналу. Тоді вже була поліція, заклад вже закрили на карантин. Працівники залишились на повну ізоляцію на два тижні і вже були в корпусі для того, щоб здати аналіз, в т.ч. і я.  Дзвонить завгосп – там Олег, здається, помер…

Чоловік не раз залишав заклад – йшов у мандри, в село, прогулювався дорогою. Часом – його завертали, часом повертався сам. Був абсолютно неконфліктним, слухняним і дуже добрим.

  • Можливо, знову вирушив у мандри, перехилився, стався черговий крововилив чи закрутилась голова, що сам не міг дати собі раду, - припускає Степан Глушок. – Це, як на мене, нещасний випадок.

Олег був бізнесменом і досить серйозним – ще з часів 90-х, коли почали утворюватись перші кооперативи. Колись жив в Петриках. Мав цивільну дружину. Коли після інсультів його стан погіршився, опинився у геріатричному закладі.

Ми знайшли останній запис в youcontrol, датований 2016 роком. Там зазначено чоловіка керівником досить відомої компанії у Тернополі. Серед видів діяльності - виробництво безалкогольних напоїв; виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки. Діяльність посередників у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами. А також гуртова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин.
Крапку в цій історії поставить слідство. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Галина Соколовская

    65 років, ще зовсім не старий...Ганьба рідним, які його туди здали...Пока був здоровим, заробляв гроші був потрібним...
  • Марія Антонів

    Видно що добрий догляд😢😢😢
  • Oxana Kulida

    Ці ж люди не до ув’язнення засуджені, а просто потребують догляду. Чому він мусив влаштовувати той « побег из Шоушенка»?

    Світлана Бетлей reply Oxana Kulida

    Oxana Kulida вирішили бабло заробити і зробили карантин у закладі,а  людина мабуть вирішила в ліс піти провітритись і не розрахувала своїх можливостей.Ось і сталася біда!!!
  • Мария Городиская

    Позор директору і персоналу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up