"Мав проблеми із законом та наркотиками": нові подробиці із суду у справі вбивства тату-майстрині

"Мав проблеми із законом та наркотиками": нові подробиці із суду у справі вбивства тату-майстрині
  • Суди у справі вбивства тернопільської тату-майстрині  тривають із початку осені 2019-го року. У вбивстві підозрюють 25-річного Андрія Горбатюка. 
  • На засіданні, яке відбулось 28 лютого, завершили розгляд висновків судово-медичних експертиз та перейшли до вивчення характеристик підсудного. 

Підсудний у справі Андрій Горбатюк зараз  перебуває у Чортківському СІЗО. На судові засідання його доставляють під посиленим конвоєм. 

Усе засідання він провів у камері мовчки. Лише один раз на запитання судді: "Чи погоджуєтесь ви із свідченнями свого адвоката?", відповів: "Так". 

Його інтереси в суді представляють адвокати Петро Грода та Тарас Боднарчук. Останній на засідання не з'явився через хворобу. 

Відео дня

Не було на засіданні мами та бабусі загиблої, які виступають потерпілими у справі, оскільки перебувають за кордоном. Їх інтереси представляють адвокати Володимир Рубінський та Василь Притула. Пан Притула участі в засіданні також не брав. Оскільки його зараз немає на території України. 

"Суд вивчає характеристики"

На попередньому засіданні у даній справі, яке відбулось 17 лютого, вивчали письмові докази та висновки експертиз щодо відбитків пальців, слідів крові та заборів з тіла вбитої.

28 лютого перейшли до наступного етапу - вивчення даних, які харектиризують особу Андрія Горбатюка. Із будинку, де зареєстрований той, жодних скарг про порушення громадського порядку не зареєстровано. 

Під час процесу прокурор Олексій Смередчук зачитав один із доказів, який свідчить про те, що Андрій Горбатюк раніше був підозрюваним у кримінальному правопорушенні за дії, вчинені ще у 2016-му році.

- Було порушено кримінальне провадження за статтею 190 частина 2 кримінального кодексу України. Згодом воно було закрите у зв'язку з дійовим каяттям, - зазначив прокурор. 

"Кримінальне правопорушення за статтею "Шахрайство"

В ухвалі Тернопільського міськрайонного суду  від 22.08.2017 року йдеться про те, що підозрюваний у приміщенні церковного храму, що в м.Тернополі, підійшов до чоловіка та попросив у нього телефон, щоб подзвонити. Далі зник з телефоном у невідомому напрямку. 

На судовому засіданні, ще тоді у 2017-му році, Андрій Горбатюк зізнався у скоєному, щиро покаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, а також повністю відшкодував завдані ним збитки, що підтверджено потерпілим в суді. Тому кримінальне провадження закрили у зв'язку з дійовим каяттям. 

"Проходив лікування від наркотичної залежності"

Окрім того, у матеріалах справи є відповідь на запит головному лікарю Тернопільського обласного наркологічного диспансеру. У документі йдеться про те, що Андрій Горбатюк не перебуває на обліку центру, але проходив курс лікування.

Нагадаємо, раніше сам він зізнався, що шкодує про вчинене та розповідав, що його часто "закривали" у реабілітаційних центрах, а там жахливі умови, від яких, за його словами, "поїхала криша". Коли Андрій чує про реабілітаційний центр, у нього починається панічна атака, і він взагалі нічого не усвідомлює. Підозрюваний припускає, що Тетяна могла щось таке  говорити, і він злякався, що його заберуть. На запитання, чи приймає він наркотики - не відповів.

Прокурор зазначив, що у матеріалах справи є документи, що підтверджують розлади психіки та поведінки внаслідок поєднаного вживання наркотиків та інших психоактивних речовин у підсудного та синдром залежності. 

Проте, за висновками експертів, на момент вчинення злочину підсудний міг керувати своїми діями та контролювати їх. 

Жінку вбили у квітні минулого року

В квартирі на "Алясці" знайшли мертвою власницю тату-салону

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Мами підозрюваного в суді не було. Прийшов дідусь, колишній чоловік та подруга загиблої Тетяни. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося. Відео із засідання тут. 

Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою.

На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд.  Головуючий суддя: Петро Гуменний, суддя-учасник колегії: Віктор Братасюк, суддя-учасник колегії: Володимир Ромазан. Прокурор - Олексій Смередчук. На початку засідання суддя озвучив, що відбувається розгляд справи за 115 ст. Кримінального кодексу - "Умисне вбивство". 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up