Михайло Феськів, якого засудили довічно за вбивства кількох людей, оскаржував вирок в апеляції. І це ще не крапка

Михайло Феськів, якого  засудили довічно за вбивства кількох людей, оскаржував вирок в апеляції. І це ще не крапка
  • Михайло Феськів у листопаді 2017 року вийшов з місць позбавлення волі, де він відбував 15-річний термін за вбивство. Потім, за версією слідства — як досудового, так і судового, — скоїв ще три вбивства.
  • Адвокатка повідомила, що до Європейського суду з прав людини надіслали скаргу на тривале незаконне утримання її підзахисного. А чи оскаржуватимуть у касаційній інстанції «довічний» термін, дізнались «20 хвилин».

У біографії Михайла Феськіва, який в страху кілька років поспіль тримав всю Тернопільщину, щонайменше 4 вбивства. Принаймні про це повідомило слідство.

Суд першої інстанції засудив Михайла до довічного ув’язнення. Зловмисник у листопаді 2017 року вийшов з місць позбавлення волі, де він відбував 15-річний термін за вбивство. Потім, за версією слідства — як досудового, так і судового, — скоїв ще три.

4 вбивства і кілька років судів

Довічний термін ув’язнення оскаржувала в Тернопільському апеляційному суді адвокатка засудженого. Колегія суддів вже проголосила ухвалу. Проте захисниця заявила, що справа дійде до Верховного суду. То що вирішив апеляційний суд, читайте.  

Відео дня

Нагадаємо, у серпні 2022-го Тернопільський міськрайсуд засудив Михайла Феськіва до довічного позбавлення волі.

У 2018 році тернополяни були налякані вбивцею, який переховувався від поліції та щодня телефонували до правоохоронців з повідомленнями із різних місць області про громадян, схожих на чоловіка-вбивцю. Правоохоронці реагували на кожен із викликів.

 

21 вересня 2018 р. поліція затримала Михайла Феськіва, на рахунку якого, підозрювали тоді, не менше чотирьох убивств. Зловмисник у листопаді 2017 року вийшов з місць позбавлення волі, де він відбував п’ятнадцятирічний термін за вбивство чоловіка на Гусятинщині. З січня по квітень тернополянин перебував на заробітках, а коли повернувся, почав вести бродячий спосіб життя та зловживати спиртними напоями.

Вбивства, в яких підозрюють Михайла Феськіва

13 червня 2018 р. у закинутій будівлі місцева мешканка виявила тіло, загорнуте у поліетиленові пакети та покривало. За декілька днів неподалік того самого місця у смітті оперативники відкопали труп ще одного чоловіка. Як стало відомо у ході слідчо-оперативних заходів, 7 червня підозрюваний разом зі знайомим Рудковським Андрієм, який також перебував у розшуку, а також тернополянкою та ще одним товаришем, розпивали спиртні напої. Між трьома чоловіками виникла суперечка, яка переросла у бійку.

Нанесення тілесних ушкоджень стали летальними для одного з тріо. Рудковський та Феськів тіло закопали у смітті на вулиці Чубинського. Після вбивства пішли далі випивати на вулицю Тарнавського. За попередньою інформацією, у квартирі перебувало шестеро осіб. І знову між підозрюваними та сусідом виник конфлікт. Останнього побили, а тіло, замотавши простинею та покривалом, спакували у поліетиленовий пакет, зв’язали з обох боків шнурівками та вивезли в закинуту будівлю на Чубинського. Рудковського та Феськіва оголосили в розшук. В ході відпрацювання території Тернопільської області слідчо-оперативна група в хащах поблизу села Біла виявила  ще одне тіло зі слідами насильницької смерті. Невідомим виявився Рудковський Андрій Степанович – підозрюваний у двох вбивствах.

В Тернопільському апеляційному суді 15 лютого розглянули апеляційну скаргу захисниці Михайла Феськіва, який у суді першої інстанції отримав довічний термін ув’язнення за вбивства.

— Апеляцію подала захисниця Михайла Ф., наполягала, що досудовим слідством було порушено право на захист на той момент підозрюваного, а в ході слідства недотримано вимог кримінально-процесуального законодавства, — повідомили у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду. — Сам обвинувачений вини не визнав, наполягав, що був сильно пяним і не міг вбити, зокрема Андрія Р.

Чому подаватимуть скаргу до Верховного суду?

Адвокатка у суді була налаштована рішуче, обіцяла подати касацію і навіть дійти до Європейського суду. Катерина Воронюк — уже четверта захисниця у справі Михайла Феськіва. Принаймні за інформацією «20 хвилин», адже ми за розвитком подій у цій справі стежимо від 2018 року.

І ще багато чого змінилось за ці роки. Скажімо, відійшла у вічність подруга чоловіків по пляшці, яка була фігуранткою кримінального провадження та, зрештою, усе розповіла поліції.  

Катерина Воронюк, адвокатка Михайла Феськіва, вже повідомила «20 хвилин», що касацію подаватимуть однозначно.

— Умисел і мотив не доведені, нам не дали допитати експертів, чим порушили право на захист, — прокоментувала Катериан Воронюк. — У нас є питання до причин смерті, кількості та локалізації ушкоджень, чи дійсно вони були завдані моїм клієнтом. Навіть якщо і ним, то стаття має бути іншою. Питання і до дати смерті, є невідповідність з обвинувальним актом.

Вже подана заява до Європейського суду з прав людини — за надмірне утримання під вартою. Надмірне, пояснила адвокатка, бо не може особа утримуватись більше року під вартою — щодо ризиків, які втрачають свою актуальність. Європейський суд з прав людини вважає це надмірним утриманням без відповідних підстав. Бо запобіжні заходи носять тимчасовий характер, вони не можуть бути постійними, повідомила Катерина Воронюк.

Довідка

Феськів Михайло Петрович народився 14 травня 1977 року у с. Яблунів  Гусятинського району. 

Читайте також

Хто на Тернопільщині отримав довічно: резонансні вбивства і ТОП вироків 2022-го

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Галина Ковалюк

    Для чого випускати?
  • Міша Іздебський

    Нахрина випускати цю нечисть

keyboard_arrow_up