На будівництві у Тернополі чоловік впав з висоти 11-го поверху

На будівництві у Тернополі чоловік впав з висоти 11-го поверху

З 11-го поверху на будівництві нового мікрорайону у Тернополі (вул. Овочева,7) випав чоловік. Про це у редакцію повідомив читач. Врятувати життя молодого робочого не вдалось. 

Нещасний випадок трапився 12 червня о 10.40. За попередніми даними, 22-річний Василь впав з 11-го поверху з риштування. На місці працює поліція. 

Коли журналісти прибули на місце трагедії, тіло юнака вже забрали. Проте на камінні - під балконом, звідки випав чоловік, чимало крові. 

- Я не знаю, - ховаючи сльози говорить до когось телефоном юнак, ймовірно, колега загиблого. - Бачив його зранку... Говорив з ним. Він веселим був, все жартував. 

Відео дня

Як розповіли знайомі загиблого чоловіка, Василь нещодавно одружився. І в нього вагітна дружина.  

Чи офіційно чоловік працював на будові і чи отримає його родина бодай фінансову компенсацію - невідомо. За весь час свого перебування на місці трагедії, наша журналістка не бачила нікого з керівництва цього будівництва. У поліції теж поки немає відповідей на ці питання. 

  • Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 271 Кримінального кодексу України, - повідомив  Віталій Сиротюк, начальник слідчого відділення Тернопільського відділу поліції.

Наразі слідчі вилучають та перевірятимуть документацію. Також встановлюватимуть, чи був загиблий прикріплений страхівкою, повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. Слідство також з’ясовуватиме, чи був загиблий офіційно працевлаштований, як і десяток інших людей, які того дня працювали на будові.

Коментар

Юрій ПИЛИПЧУК, голова житлового кооперативу «Овочева»:

  • Будувала цей будинок ПП «Меркурій Вест». Але роботи з будівництва – за договором – завершені ще рік тому. Зараз житловий кооператив винайняв підрядників для утеплення будинку – це ПП Романський Павло Іванович.  Тобто, фірма утеплювала будинок і саме її працівники виконували роботи. Будівельна компанія ПП «Меркурій Вест» не має до нещасного випадку жодного стосунку. Жоден працівник ПП «Меркурій Вест» вже рік не перебував на даному об’єкті.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 272. Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою

Ч. 2 Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, -  карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olexander Sapriyanchuk

    Не уважні журналісти, ч2 ст.272 ККУ
  • Тернополянин

    Так всі і повірили, що розслідування буде об'єктивним. Схоже що Бгомол матиме ще +квартиру до своєї колекції. А смерть хлопця на совісті мера Тернополя Сірожи Надала і його колєги Пилипчука Юрія Романовича, дружина якого Пилипчук Галина Леонідівна є формальним засновником і керівником ТОВ "Меркурій Вест", який є забудовником на цьому об'єкті.  Сірожа через КП Тернопільбдінвестзамовника виділяє ділянку і вйо Юра товчи бабло. Долари -за кордону люди мають куди подіти. На будові немає ні виконроба, більшість працівників не оформлені. Навть Матла (а він по суті є дном забудовників) такого бардаку собі не позволяє як у цій канторці. Сірожа Надал в курсі як "економити" (читай заробляти), не плачучи податки, щоб доця завтра з'їздила в Гон-Конг у найдорожчий готель з басейном на даху і обов'язково поділилася з друзями селфі. Сволочі ви всі, думаєте бога за бороду взяли, посали за людські гроші вимостили собі.  Колись ще аукнеться вам це все.

    Ірина Белякова reply Тернополянин

    дублюю вам коментар кооперативу

    Коментар

    Юрій ПИЛИПЧУК, голова житлового кооперативу «Овочева»:

    - Будувала цей будинок ПП «Меркурій Вест». Але роботи з будівництва – за договором – завершені ще рік тому. Зараз житловий кооператив винайняв підрядників для утеплення будинку – це ПП Романський Павло Іванович.  Тобто, фірма утеплювала будинок і саме її працівники виконували роботи. Будівельна компанія ПП «Меркурій Вест» не має до нещасного випадку жодного стосунку. Жоден працівник ПП «Меркурій Вест» вже рік не перебував на даному об’єкті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up