Як тернополяни на гарячому затримали молодиків, які розклеювали наліпки про наркотики. Маємо відео

Як тернополяни на гарячому затримали молодиків, які розклеювали наліпки про наркотики. Маємо відео

Хлопці, коли їх запитували, чим займаються і чи розуміють, що це протиправно, стояли і посміхались. Активісти нарікають: скоріш за все, юнакам загрожує мізерний штраф. Хоча за саму послугу з розклеювання вони отримають в рази більше.

«За роботою», а точніше під час розклеювання наліпок з інформацією про закладки та магазин з продажу наркотиків, затримали двох молодиків 18 березня близько 13.30.

Як усе було?

Спочатку активіст ГО «Спасіння» помітив в одному з будинків на просп. Злуки двох хлопчаків. Ті зосереджено клеїли щось біля під’їздів. Коли чоловік підійшов ближче, виявилось, інформація була про розміщення наркотиків. Чоловік зробив зауваження юнакам – ті не реагували і клеїли далі. Тоді активіст зателефонував своїм колегам, а ті – в поліцію.

Відео дня

Тим часом хлопці висунулись зі Злуки в бік парку Національного відродження, розповів адміністратор ГО «Спасінння» Олег Коган. Чоловік та активісти ГО стали добре відомими після акцій протестів, коли затримували наркогрупи минулого року у Тернополі та тим, що активно протидіють торгівлі та розповсюдженню наркотичних засобів у Тернополі . — Там юнаків і перехопили оперативники. За кілька хвилин під’їхали і патрульні.

Ліпили наклейки на всьому підряд

Проте юнаки вже і в парку встигли «наслідити» - ліпили наклейки про закладки на всьому підряд.

— Хлопцям на вигляд 17-19 років, — каже Олег Коган. — Вони жартують і посміхаються – нічого страшного вони в цьому не бачать… Хто їм дав завдання заклеювати місто – поки не зізнаються. І відкрито рекламують продаж наркотиків і шоп-крамницю.

Скоріш за все, хлопці настільки спокійні і впевнені в собі, бо знають, що на них чекає максимум адміністративне покарання і мізерний штраф. Проте від свого замовника за розклеювання вони можуть отримати в рази більше, припускає активіст.

— Все через прогалини в законі, — каже Олег Коган. — Ми зараз плануємо організувати на всеукраїнському рівні автопробіг, аби за інформацію про розповсюдження наркотиків також була кримінальна відповідальність, як і за продаж.

Редакція має відео

У редакції є кілька відео, коли хлопці спілкувались з правоохоронцями. Ми всі не публікуємо, адже, передусім, хлопці можуть виявитись неповнолітніми. Окрім того, на відео є чимало оперативних співробітників, яких показувати теж не можна.

На відео один з хлопців стояв посміхався. І ніби з гонором повідомляв поліцейським свої дані та адресу. Живе хлопчина на вул. Слівенська, звуть його Дмитром. Як звуть іншого, який поводився скромніше, проте мав повну кишеню наліпок, ми з’ясовуємо.

Коментар поліції читайте згодом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач51

    Причому поліцію зразу ніхто ж не викликав. Молодикам було зроблене зауваження, роз'яснення до тим займатися непотрібно!!! Хлопці просто проігнорували, і посміялися! Результат затримання...
  • Оля Ольга

    Розмальовані цілі вулиці,людські паркани.
  • Ігор Тернопіль

    Їх не затримувати потрібно,а зразу тихо прикопувати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up