На Карпенка, поки господарі були на дачі, обікрали квартиру

На Карпенка, поки господарі були на дачі, обікрали квартиру

Про квартирну крадіжку на вул. Карпенка повідомляє депутат цього округу Андрій Шкула. Стався злочин, за його словами, у квартирі на першому поверсі. 

Господарі квартири були на дачі з 31 травня до ранку 2 червня, приїхали додому, а тут таке, - розповів депутат. 

Про цей злочин Андрій Шкула написав у соцмережі:

 

Відео дня

Квартирні крадіжки — найпоширеніший вид злодійства, кажуть в поліції. Вони складають у середньому більше 35% від загального числа крадіжок. Хоча збільшення активності злодіїв припадає на літо, «домушники» не нехтують роботою і не в сезон відпусток. Досвідченому «домушнику» достатньо 1—2 хвилини, аби відімкнути двері. Якщо ж двері дісталися господарям від будівельників, то її просто вибивають, а якщо вони укріплені, діють відмичками.

Аби вберегти своє житло від непроханих гостей, скористайтесь порадами:

  • Не залишайте ключі від квартири, в т.ч. «обумовленому місці» (під килимком, на коробці дверей тощо), та не передавайте їх стороннім особам.
  • У разі втрати хоча б одного з ключів, терміново міняйте замок або циліндровий механізм.
  • Не зберігайте в квартирі в одному місці значні суми грошей, ювелірні вироби. Обмежте коло осіб, яким відомо про цінності, що зберігаються у вас.
  • Пам’ятайте, що найчастіше злочинці перевіряють наявність грошей в шафах під постільною білизною, сервантах, книгах, одязі, вазах, в побутових приладах на кухні.
  • Якщо ви самі вдома, не впускайте в квартиру незнайомих осіб, особливо в нічний час. Попередьте про це дітей.
  • Виходячи з квартири, зачиняйте вхідні двері на всі замки, що є на дверях.
  • При виборі дверей покладайтеся на їх товщину та вагу. Їх неодмінно має бути двоє, замки різних типів, а петлі повинні бути заховані всередину, щоб злодії не змогли підважити їх ломом. Якщо двері мають недостатню товщину листкового заліза, то навіть найбільш надійні замки можна вирізати, відкриваючи їх немов консервну бляшанку.
  • Потоваришуйте з сусідами, особливо пенсіонерами, які, перебуваючи вдома, зможуть періодично наглядати за вашою оселею.
  • Щоб бути спокійними та не турбуватися про можливість проникнення до вашої квартири – зверніться до охоронних структур, з метою встановлення системи сигналізації.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вова Співак

    Дозвольте до робити бо дійсно треба грошей на операцію але чесною дорогою
  • Вова Співак

    Дозвольте до робити бо дійсно треба грошей на операцію але чесною дорогою
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up