На Тернопільщині банда викрала 15 людей начебто для лікування їх від алкоголізму та наркоманії

На Тернопільщині банда викрала 15 людей начебто для лікування їх від алкоголізму та наркоманії

Організована група, що незаконно позбавила волі 15 осіб, постане перед судом.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо організованої групи з 6 осіб, що викрадали людей та незаконно позбавляли їх волі у реабілітаційному центрі, розташованому поблизу Тернополя.

Організована група із 6 осіб діяла з липня 2017 по червень 2018 року, створивши псевдореабілітаційний центр наркозалежних і алкозалежних осіб та тих, що страждають від ігроманії. 

Переконуючи родичів пацієнтів у необхідності їх лікування без спілкування із зовнішнім світом, зловмисники забирали у хворих мобільні телефони, та фактично зачиняли у приміщенні на кілька місяців, не лікуючи. Під виглядом надання корекційної психологічної допомоги, люди, що не мають жодного стосунку до психології, знущались над потерпілими, принижуючи їх гідність. 

Лікар обласного Тернопільського наркодиспансеру, діючи у складі організованої групи, скеровував хворих після завершення їх лікування у медичному закладі до псевдореабілітаційного центру для нібито психологічної реабілітації та продовження лікування від наркоманії та алкогольної залежності. Також медик здійснював там огляд хворих та призначав їм препарати, що викликали сонливість та пригнічували волю.

Непоодинокими були випадки викрадення з дому наркозалежних осіб і людей з алкогольною залежністю та примусової їх доставки до реабілітаційого центру. Родичі пацієнтів платили за псевдолікування від 10 000 до 30 000 грн у місяць. Встановлено 15 осіб, яких там незаконно позбавили волі.

Завершено розслідування за ч.3 ст.146 КК України (викрадення людей та незаконне позбавлення їх волі, вчинені організованою групою), повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юлія

    це було часом не в Білій?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up