На Тернопільщині працівники поліції затримували громадян з порушенням закону

На Тернопільщині працівники поліції затримували громадян з порушенням закону

29 поліцейських притягнуто до відповідальності.

Обласною прокуратурою проведено перевірки додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення працівниками поліції у частині затримання громадян, доставлення їх до органів поліції, строків та умов тримання, застосування зброї, сили та спецзасобів.

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, виявлено численні факти невиконання або неналежного виконання постанов суду про накладення адміністративних стягнень у виді адміністративного арешту та громадських робіт. Внаслідок чого винні особи уникнули призначеного судом покарання.

Працівники поліції неодноразово оформляли протоколи про адміністративні затримання, не зазначаючи у них усіх необхідних даних Такі протоколи не містили часу та мотивів затримання, відміток про повідомлення родичів про затримання, або були написані із виправленнями.

Відео дня

Крім того, зафіксовано випадки проведення особистого огляду затриманої особи з порушеннями, до прикладу - за відсутності понятих. Не завжди при адміністративному затриманні працівники поліції інформують про це центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, як того вимагає чинне законодавство.

Також, обласною прокуратурою виявлено порушення вимог Закону України «Про Національну поліцію» при застосуванні до правопорушників фізичної сили та спеціальних засобів.

Для усунення зазначених порушень органами обласної прокуратури внесено 18 документів реагування у підрозділи ГУНП в області.

У поточному році з цих питань внесено 32 документи реагування, які розглянуті та задоволені, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 29 працівників поліції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ростислав Білинський

    Працівник поліції - уособлення закону. Якщо вже вони його не дотримуються що говорити про інших
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up