На Тернопільщині розшукують вандалів, які розтрощили пам'ятник воїнам Другої світової війни

На Тернопільщині розшукують вандалів, які розтрощили пам'ятник воїнам Другої світової війни

На Тернопільщині правоохоронці встановлюють зловмисника, який вчинив наругу над пам’ятником в селі Нирків Заліщицького району. Слідчі розпочали кримінальне провадження.

 

30 березня співробітники Заліщицького відділення поліції отримали повідомлення про те, що при в’їзді в село Нирків пошкоджено пам’ятник невідомому солдату.

Виїхавши на місце події, співробітники поліції виявили частину зруйнованого пам’ятника воїнам Другої світової війни, а саме – зірвані голову та частину руки воїна. На землі були розтрощені уламки бетонної конструкції.

Відео дня

Правоохоронці провели першочергові слідчі дії, опитали місцевих жителів. Проте люди нічого не помітили, адже, дотримуючись карантинних заходів, рідко виходять з дому. Востаннє пам’ятник неушкодженим бачили 25 березня.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 297 ККУ - наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • петро

    а що каже голова села?
  • Ihor Smarzh

    Ваша наука
  • Jaroslav Kondziolka

    Символи окупантів давно прибрати треба.

    Jaroslav Kondziolka reply Jaroslav Kondziolka

    Ігор Гарасим писав то одне, а виходить агітація за протилежне

    Ігор Гарасим reply Jaroslav Kondziolka

    Jaroslav Kondziolka бляяяяя. Я вище писав що я проти совка.

    Jaroslav Kondziolka reply Jaroslav Kondziolka

    Ігор Гарасим То й моліться на свій"радянськийсоюз". Інших лише не заставляйте. Бувайте здорові

    Alex Pokora reply Jaroslav Kondziolka

    Ігор Гарасим чому дати не на одному пам'ятнику не змінені??? Тим більше в більшості сіл їх і близько не сприймають як пам'ятник! Розвалюються на очах...

    Ігор Гарасим reply Jaroslav Kondziolka

    Jaroslav Kondziolka здається ми в різних площинах говорим. Повторю: в радянському союзі не існувало контрактної армії. Контрактниками на той час був Legione entrangere, та Іспанський легіон. Під час 2 світової війни загальна військова мобілізація була введена майже у всіх країнах-учасниках(можу помилитись окрім Скандинавії та Швейцарії). Можливо за бажання воювали десь бедуїни на верблюдах проти танків Ервіна Роммеля.

    Jaroslav Kondziolka reply Jaroslav Kondziolka

    Ігор Гарасим буває. Почитайте глибше, не лише совдепівську пропаганду

    Ігор Гарасим reply Jaroslav Kondziolka

    Jaroslav Kondziolka Під час глобальної війни не буває добровільного війська. Історію вчіть.

    Jaroslav Kondziolka reply Jaroslav Kondziolka

    Ігор Гарасим добровільне військо завжди було в Європі. Примусове було дуже рідко. Історію вчіть.

    Ігор Гарасим reply Jaroslav Kondziolka

    Jaroslav Kondziolka тоді такого поняття ще не існувало. Такого типу був  тільки Французський іноземний легіон.

    Jaroslav Kondziolka reply Jaroslav Kondziolka

    Ігор Гарасим держава не особа, людей використовують лише люди. Не треба порівнювати цивілізовані країни, там іноземців, та й часто своїх громадян, брали лише добровольців, навіть німці. Обов'язкове військо - це залишок феодальної системи.

    Ігор Гарасим reply Jaroslav Kondziolka

    Jaroslav Kondziolka ну, поки влада не додумалась обновити пам'ятники. Маєм те що маєм. А за рабство. В будь-якій війні держава використовує людей як ресурс, що в німецькій армії примусово воювали, що в англійській, що в радянській.

    Ненза reply Jaroslav Kondziolka

    Такого конченого довбойоба як ти тре утилізувати. Сподіваюся,що ти дітей не маєш і мати не будеш,а якщо маєш,то вони не зможуть мати. Бо не земля носити таких дегенератів

    Jaroslav Kondziolka reply Jaroslav Kondziolka

    Ігор Гарасим А у КА воювали невільники, примусово загнані на убій під страхом гарантованої смерті  та з сім'єю в заручниках. Це не пам'ятник загиблим - це пропаганда окупантів у вигляді пам'ятника загиблим.

    Ігор Гарасим reply Jaroslav Kondziolka

    Jaroslav Kondziolka тому що так була одягнена уся ЧА, і левова частка воювала саме там. А в лавах армії США воювали вже американці українського походження (тобто громадяни США). Я проти символів совка, але це пам'ять про загиблих. Це не пам'ятник НКВДшним ястрєбкам, а звичайному солдату.

    Jaroslav Kondziolka reply Jaroslav Kondziolka

    Ігор Гарасим Тоді чому цей "узагальнений символ" виглядає як російський солдат? Українці гинули не лише в ЧА, але й, наприклад, у Війську Польському чи US Marine. Це ніякий не "узагальнений" - це пряма пропаганда окупантів.

    Ігор Гарасим reply Jaroslav Kondziolka

    Jaroslav Kondziolka це узагальнений символ солдатів, які воювали в 2 світовій, а не російського солдата тільки. Українців в лавах ЧА також багато загинуло, і захищали вони не сталіна, а свою землю і сім'ї.
  • Ненза

    Зрозуміло,що це ублюдки кончені бєндьори, як головні прислужники фашизму, і коронавірусні поцрійоти-заробітчани
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up