На Тернопільщині викрили конвертаційний центр з обігом понад 100 млн грн

На Тернопільщині викрили конвертаційний центр з обігом понад 100 млн грн

Група людей надавала підприємствам Тернопільської та Львівської областей послуги з пособництва в ухиленні від сплати податків.

У рамках розслідування кримінального провадження за процесуального керівництва прокуратури спільно з податковою міліцією встановили групу осіб, які надавали підприємствам Тернопільської та Львівської областей послуги з пособництва в ухиленні від сплати податків, шляхом незаконного формування штучного податкового кредиту з ПДВ, завищення витрат та переведення безготівкових коштів у готівку.

Правопорушники використовували підконтрольні підприємства, на рахунки яких замовники конвертації перераховували кошти за нібито придбані товари. 

Надалі вказані кошти знімалися готівкою та поверталися вигодонабувачам за винятком винагороди, яка становила певний відсоток від розміру проконвертованої суми.

Відео дня

Таким чином було проконвертовано більше 100 млн грн та незаконно сформовано вигодонабувачам податковий кредит у сумі близько 17 млн грн.

Під час обшуків в учасників конвертаційного центру виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 190 тис грн, печатки різних підприємств, електронні носії інформації, первинні фінансово-господарські документи.

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на банківські рахунки суб’єктів господарювання, підконтрольних організаторам протиправної схеми.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.205, ч.3 ст.212 КК України (фіктивне підприємництво, ухилення від сплати податків), повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up