На Західному ринку з іномарки вкрали 100 тисяч гривень

На Західному ринку з іномарки вкрали 100 тисяч гривень
  • Автозлодії полюють на цінні речі.
     
  • За минулу добу троє власників автівок стали жертвами зловмисників. Два випадки крадіжок з салону автомобілів задокументували у Тернопільському районі, один  - в обласному центрі. 

Найбільшу суму  - 100 тисяч гривень злодії зуміли вкрасти з іномарки на Західному ринку, що в Петриках. Потерпілий приїхав з Почаєва оплатити замовлений товар, натомість поніс чималі збитки. Авто обікрали професіонали, методом сканування замка.

Через власну безпечність потерпіла і мешканка обласного центру. Жінка лише на 15 хвилин покинула салон, не зачинивши автівку, але злодію цього вистачило. З сидіння зникла сумка, а з нею і понад 40 тисяч гривень.

Схожа неприємність спіткала жительку села Мишковичі. У неї біля місцевої школи  з автомобіля також вкрали сумку з гаманцем. Аматор розбив вікно автівки і розжився на 100 євро в гаманці.

Відео дня

Правоохоронці вживають заходи щодо розкриття злочинів та наголошують, що єдиний і найбільш дієвій спосіб вберегтися від крадіжки – це не залишати в салонах цінних речей. Виходячи з автомобіля навіть на 5 хвилин, не забувайте замикати його та забирати з собою усе майно. Обладнайте  свій транспортний засіб надійними сигналізаційними системами. Намагайтеся паркуватися на стоянках з охороною, а в нічний час ставте автомобіль в гараж.

Нагадаємо, минулого тижня правоохоронці теж задокументували три факти крадіжок з транспортних заходів, дві з них трапилися в Тернополі.  

Зловмисники своїми протиправними діями завдали краянам матеріальних збитків на суму 180 000 гривень.  Один з потерпілих житель Борщівського району повідомив, що став жертвою зловмисників, допоки знаходився вдома.

Невідомі зайшли на територію господарства, де краянин припаркував авто. Вони пошкодили вікно й викрали з салону іномарки сумку з готівкою. Як наслідок житель краю позбувся 5300 американських доларів, 4500 польських злотих, 70 євро, 2500 гривень та особистих документів. Завдані збитки заявник оцінив в 160 000 гривень.

Ще дві події трапилися в обласному центрі. З «Volkswagen Touran»  зловмисники викрали 18 000 гривень, а зі «Skoda Rapid» крадії винесли 2000 гривень. Крадії потрапили до середини сканувавши сигнал центрального замка.

Якщо ж Ви таки потерпіли від автозлодія, не зволікайте, телефонуйте на лінію 102, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Найпоширеніші способи крадіжок з автомобілів

За способом скоєння їх можна поділити на чотири види:

  • шляхом розбиття скла - як у денний, так і у нічний період;
  • шляхом відволікання уваги водія - один запитує, як проїхати, інший краде;
  • третій вид - скориставшись неуважністю потерпілого або його недбалістю до своїх цінних речей;
  • четвертий - шляхом сканування сигналізації автомобіля.

Останній є одним з нових і вже достатньо розповсюджених методів викрадання речей з салону автівки. З метою протидії цьому встановлюють три сигналізації - перша включає другу, друга - третю. Якщо навіть іде сканування, сканують лише перший сигнал, другий сигнал включається за певний час, а вже другий включає третій, який неможливо сканувати.

Як не потрапити в пастку автозлодіїв: поради правоохоронців

Фахівці також радять встановлювати сигналізацію на брелоках з радіусом дії не більше за п'ять метрів. В цьому випадку крадії не зможуть прийняти сигнал на свій ноутбук для його трансформації.

Також, щоб постійно знати, що відбувається з автомобілем, можна використовувати сигналізацію з GSM-модулем. Цей пристрій по стільниковому зв’язку передає на засіб зв’язку господаря інформацію стосовно спрацювання сигналізації, відчинення дверей чи багажника, увімкнення двигуна, спрацювання датчика удару та про інші події. Усе, що треба для його роботи, – це наявність покриття.

Окрім цього необхідно пам’ятати та дотримуватися елементарних правил:

•    не потрібно залишати вночі автомобілі в неосвітлених районах і в місцях, які недоступні для огляду (подвір’я багатоповерхових будинків, проїжджі частини доріг). Паркуйте транспортні засоби у спеціально відведених місцях, де встановленні камери відеоспостереження.

•    ніколи не залишати в салоні особистих документів і документів на автомобіль, а також цінних речей (гаманець, мобільний телефон, ноутбук), які можуть привернути увагу злочинців і спровокувати їх на крадіжку. Пам’ятайте все дороговартісне потрібно забирати зі собою.

Ви можете не зауважити той факт, що за вами спостерігають невідомі та чекатимуть слушної нагоди, аби скористатися вашою безпечністю.  
 

Поради автомеханіка: як захистити автомобіль від злодіїв:

Автомеханік Володимир розповів що водії часто цікавляться, як можна захистити автомобіль від злодіїв. Найдієвіший метод – механічні пристрої, які в режимі охорони перешкоджають доступу до автівки, а також не дають машині рухатися, повідомляє "Твоє місто".

Замок MUL-T-LOCK. Вста­новлюють на коробку перемикання передач. Його завдання – блокувати її в максимально незручному для руху положенні. Замки мають декілька модифікацій і підходять як для вітчизняних авт, так і для дорогих іномарок останніх моделей.

Бронювання вікон. Процедура установки броньованих вікон на автомобіль більше відноситься не до охоронних, а до сервісних функцій. Якщо ж ви вирішили встановити на свій автомобіль броньоване скло, то воно повинно бути прозоре. Найчастіше зловмисники вибивають скло з боку водія.

“Блокер”. Він забезпечує додаткову безпеку і захист машини від угону. Звичайно, краще всього, коли він встановлюється додатково до електронних засобів захисту. Кожен комплект захисту унікальний – один на шість мільйонів комбінацій. Його, на відміну від звичного замка, неможливо провернути або розкрити металевою лінійкою. До речі, замок не замерзає.

“Зубр”. Його встановлюють замість штатного замка запалення на вітчизняних автомобілях деяких марок. Хрестоподібна серцевина та ключ не дають можливості зловмиснику підібрати відмичку або ключ.

HOOD-LOCK. Спеціальний замок, який з допомогою спеціального троса замикає капот автомобіля, а серцевину замка виводять у салон. Буває, злочинці спершу відкривають капот, аби відключити сигналізацію. У даному випадку крадій ламати кришку капота не буде. Адже навіщо йому авто із помітними дефектами?
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Метрополіс Агенція Нерухомості

    комусь не пощастило, а комусь - пощастило)
  • David Starr

    Що тут скажеш: без лоха и жизнь плоха, інакше для чого лишати сумки з грошима в машині. З приводу трьох сигналок вимушений не погодитись, бо така мультисистема може принести чимало клопоту власнику, коли залишити авто в аномальній зоні, яких чимало чи просто "заглючить".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up