Наркотики в Копичинецьку колонію передавали в іграшковому котику. Як діяла хитра схема?

Наркотики в Копичинецьку колонію передавали в іграшковому котику. Як діяла хитра схема?
  • Телефон продавця засуджений, каже, знайшов в Інтернеті. Зателефонував, домовились, що той йому передасть приблизно 100 г «коноплі», а він за це йому оплатить через банківську картку 5 000 гривень.
  • «Траву» мав забрати на АЗС і передати на зону колега. Також за винагороду. Але того затримали працівники Копичинецької виправної колонії №112.

Неодноразово засудженого мешканця Вінниччини покарали за «замовлення наркоти» до колонії. Щоправда, нею скористатись він так і не зміг, проте поповнив свою біографію ще однією статтею «криміналу», де до цього вже були строки за крадіжку і грабіж.

Судили уродженця с. Кацмазів Жмеринського району Вінницької області у Гусятинському райсуді. 14 листопада 2019 року його звільнили з місць позбавлення волі у зв`язку із закінченням строку відбування покарання, а строк був понад 7 років. Проте у березні цього ж року він встиг «накриміналити», замовивши собі понад 100 г коноплі на зону.

- У березні 2019 року, перебуваючи за місцем відбування покарання у державній установі «Копичинська виправна колонія №112», та використовуючи мережу Інтернет за допомогою мобільного телефону, придбав для власних потреб без мети збуту речовину рослинного походження зеленого кольору, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом - канабісом, обіг якого заборонено, масою в сухому вигляді 101,29 грам, перевівши грошові кошти в розмірі 5000 грн. на картковий рахунок невстановленої слідством особи та з яким домовився про передачу його у державну установу «Копичинська виправна колонія №112», - йдеться у матеріалах справи.

Відео дня

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою винуватість визнав повністю. І розповів, що, перебуваючи у колонії, замовив для себе канабіс. Продавець привіз коноплю  14 березня та залишив на АЗС «ТІК». Цього ж дня він домовився з іншим засудженим, який відбував покарання  на ДСР у Копичинецькій ВК 112, щоб той забрав передачу для нього. Про те, що у пакеті були наркотики, «колега» нібито не знав. І мав принести наркоту та передати йому наступного дня на промзоні. За посередницькі послуги чоловікові пообіцяли небагато-немало – 4 800 грн.  

- Однак, 15.03.2019 року вказану передачу останній йому не передав, - йдеться у вироку. - У той ж день обвинувачений почув інформацію в колонії про те, що в іншого засудженого працівники колонії виявили вищевказаний наркотичний засіб. Після того він зізнався, що передача адресувалась саме йому.

Разом з наркотою, яку заховали до іграшкового синього кота, були мобільний телефон, зарядні для мобілок, навушники та дріжджі - у поліетиленовому пакеті.

Чоловік у суді пояснив, що наркотики в руках не тримав, продавати в подальшому наміру не мав, натомість хотів спробувати сам. Тому суд прийшов до висновку, що «перевезення та зберігання» наркоти не знайшли свого підтвердження, а тому їх слід виключити з об`єму обвинувачення.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.309 КК України і призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень, - таким був вирок Гусятинського райсуду.

«Речові докази» - знищити, процесуальні витрати - 858,00 грн. за проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів стягнути з обвинуваченого на користь держави.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Гусятинський районний суд.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Slavik Shakhtay

    Колонія рік часу закрита, ви де ті новини берете? 😄
  • Григорий Тарасюк

    Спіймавши з наркотиками, незалежно кого, заставити вжити всю кількість і хер з ними.
  • Ярослав Ярославович

    Кому передавали якщо вже рік як там немає жодного засудженого ??? 😂😂😂
  • Володимир Прокоп

    Інтересно кому передавали якщо зеків немає????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up