Незаконно розмитнив LEXUS: на Тернопільщині судитимуть митника

Незаконно розмитнив LEXUS: на Тернопільщині судитимуть митника

Митник, через службову недбалість, незаконно здійснив оформлення LEXUS за пільговим порядком 

Посадовець Тернопільської митниці провів митне оформлення автомобіля, неправильно класифікувавши авто у митній декларації. Через його недбалість  держава отримала збитків на понад 200 тис грн.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо посадовця (ч. 1 ст. 367 КК України)

Завершено досудове розслідування, що здійснювали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, повідомили в пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Відео дня

Довідка: Стаття 367. Службова недбалість

 Службова недбалість карається штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

  • З 1 липня розмитнення автомобілів в Україні знову буде платним, але за спрощеною процедурою. Тепер водії можуть самостійно розмитнити авто через "Дію". 
     
  • Безкоштовним залишиться тільки розмитнення електромобілів. А також менша ставка для авто з гібридними двигунами

Читайте також: 2 млн збитків: судитимуть посадовця, який не "побачив" вирубку дерев в чотирьох заповідниках Тернопільщини

Через службову недбалість директор підприємства може сісти за грати

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up