Нічні маски-шоу біля офісу Нацкорпусу на Руській. Операція спецслужб, провокація чи замінування?

Нічні маски-шоу біля офісу Нацкорпусу на Руській. Операція спецслужб, провокація чи замінування?
  • "Спецслужби незаконно вночі захопили офіс Haцioнального Kopпусу в самісінькому центрі Тернополя, а коли їх викрили, інсценували замінування цілої вулиці", — заявляють активісти та збираються з акцією протесту до приміщення Нацполіції.
  • У поліції запевняють, що вночі надійшли два виклики про замінування офісу. Вибухівки не знайшли, а зараз розшукують «жартівника», який двічі повідомляв про «замінування» офісу Нацкорпусу.  
  • Що ж насправді відбувалося вночі у Тернополі? Відповідь на це питання шукала журналістка "20 хвилин".

— Сьогодні уночі співробітники СБУ та поліції захопили офіс  Національного Корпусу в Тернополі, — таке повідомлення надійшло вночі на адресу редакції. — Опівночі, намагаючись увійти до партійного офісу, активісти Нацкорпусу зауважили присутність в приміщенні сторонньої особи.  Для порятунку зловмисника на місце оперативно прибули співробітники поліції та СБУ.

"Під надуманим приводом "розмінування" силовики захопили офіс Національного Корпусу, відтісняючи націоналістів. Інші об'єкти на начебто "замінованій" вулиці залишились поза увагою правоохоронців. Двоє поліцейських, які увійшли до офісу, вивели із собою особу в цивільному і балаклаві", — йдеться у повідомленні, яке надіслали в редакцію "20 хвилин".

— Тобто співробітник спецслужб намагався вчинити провокацію, — переконані представники Нацкорпусу. — Працівники правоохоронних органів цілеспрямовано рятували злочинця, якого належало затримати за незаконні дії. Нацкорпус розцінює цей інцидент як репресивну акцію проти патріотів.

Відео дня

Наступ на патріотичні сили?

"За вказівкою влади правоохоронні органи здійснюють наступ на патріотичні сили, не гребуючи брутальними порушеннями Конституції, — заявили представники Нацкорпусу. — У воюючій державі співробітники СБУ воліють наслідувати практику ЧК-НКВД в боротьбі проти націоналістів замість протистояння проросійським покидькам".

— Національний Корпус не буде миритися із свавільними діями силовиків, — повідомив телефоном Павло Кальчик, прессекретар місцевого осередку Нацкорпусу. — Тому сьогодні о 16:00 Нацкорпус у Тернополі проведе акцію протесту проти безчинства спецслужб під стінами головного управління Нацполіції в області.

Прессекретар запевнив, що це буде абсолютно мирна акція — без димових шашок та балаклав. Можливо, націоналісти оприлюднять звернення. Щоправда, до кого і з приводу чого — поки не розголошують.  

Dmytro Monax Soroka теж опублікував повідомлення на сторінці у Фейсбук про нічні події у центрі Тернополя.

— Сьогодні близько першої ночі працівники офісу Національного Корпусу, які прибули, щоб підготувати офіс до понеділкових заходів, не змогли зайти усередину, бо двері були заблоковані, — пише пан Дмитро. — Поки активісти намагалися відчинити двері, під офіс стягнулися десятки працівників Нацполіції, ДСНС, вибухотехнічної служби та інших інстанцій, які змусили представників HK відійти від будівлі офісу через нібито "замінування". Цікаво, що "замінована" була вся вулиця, але увірвалися службовці лише до офісу НК — без евакуації інших будинків чи навіть офісів!

Викликів про замінування було два

«Але найцікавіше — в офіс під час усього процесу "маски-шоу" зайшло два полісмена, яким двері відкрила зсередини невідома особа - чоловік у балаклаві та в цивільному, який увесь цей час був усередині. Його силовики одразу приховали. Додамо, що у цей час на місці були працівники СБУ», - запевняє у повідомленні пан Дмитро.

— Поки що так виглядає, що СБУ та поліція займаються переслідуванням патріотів, в той час, як 5-та колона готується до нової «руської вєсни», — пише чоловік.

Офіс Нацкорпусу розташований на вул. Руській, 16А у підвальному приміщенні. Вхід — саме з вул. Руської.

В обласному управлінні СБУ одразу відхрестились від нічних подій. А в поліції стверджують, що перевіряли інформацію про наявність вибухівки у приміщенні. І не більше.

— Уночі на лінію 102 надійшли два повідомлення про замінування приміщення на вул. Руській, 16А, — прокоментував інцидент заступник начальника відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Андрій Василик. — Обидва надійшли приблизно о першій ночі. На місце виїхали слідчо-оперативна група, рятувальники, вибухотехніки, кінологи, бригада швидкої. Обстежили офісну будівлю.

Інформація про замінування приміщення не підтвердилась, запевнив Андрій Василик. Правоохоронці встановлюють особу, яка повідомила за вибухівку в офісі націоналістів. Наразі внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 259 Кримінального кодексу України.  

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 259. Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності

1. Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up