Ногою вдарив в обличчя незнайомця, від чого той впав на землю: нічні розбірки біля МАКу закінчились криміналом і судом

Ногою вдарив в обличчя незнайомця, від чого той впав на землю: нічні розбірки біля МАКу закінчились криміналом і судом
  • Санкція статті, яку інкримінували хулігану, передбачає штраф або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.
  • Суд поставив крапку у цій історії. Як покарали молодика, який серед ночі хуліганив на відкритому майданчику McDonald's у Тернополі?

У хуліганстві обвинуватили тернополянина, який серед ночі вдарив чоловіка в обличчя ногою. Тернопільський міськрайсуд днями оголосив йому вирок. А чи зізнався молодик у скоєному? Чи розкаюється у тому, що натворив?

Про хулігана відомо, що він тернополянин. Має вищу освіту. Дружиною та дітьми ще не встиг надбати. Офіційно ніде не працює. Раніше проблем із законом не мав. Імені та решти персональних даних ми не називаємо, адже на вирок Тернопільського міськрайсуду ще може бути подана апеляція.

Молодика звинуватили за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганстві.

Відео дня

На літній терасі в ніч на 1 березня було гаряче

Події відбувались у перший день весни цього року – на терасі McDonald's у Тернополі, що на Мазепи.

  • Близько 4 год. 20 хв. обвинувачений, перебуваючи на терасі закладу харчування «МакДональдз», грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що виразилось в зневажливому ставленні до громадського порядку та існуючих у суспільстві загальновизнаних правил поведінки і моральності, демонструючи байдуже ставлення до суспільних відносин, які забезпечують спокійний відпочинок громадян та дотримання правил поведінки в побуті, маючи на меті показати свою винятковість та розгнузданість самолюбства, пов`язаного з неповагою до особи та людської гідності, діючи з особливою зухвалістю, підійшов до раніше незнайомого йому чоловіка та умисно, безпричинно, наніс один удар правою ногою тому в обличчя, від якого останній впав на землю, — йдеться в матеріалах справи.

Потерпілий незнайомець вийшов із бійки з розбитою губою, синцями та забоями, які за ступенем тяжкості належать до легких тілесних ушкоджень.

Місяць арешту за побитого чоловіка

Допитаний під час судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро розкаявся. Зі всім, що встановило слідство, погодився і відмовився від дослідження доказів у суді.

  • Призначаючи покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості скоєного кримінального проступку, особу винного, раніше не судимого, що щиро розкаявся у скоєному, факт відшкодування шкоди потерпілому, що є обставинами, які пом`якшують покарання, — йшлось у залі судових засідань. — Обставин, які обтяжують покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

Один місяць арешту – таким було покарання для хулігана. Строк відбуття покарання за даним вироком рахуватимуть з моменту звернення його до виконання.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 296. Хуліганство

1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, - карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

      

    

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Феникс

    Дивно, зазвичай саме о такій годині все дуже спокійно і розслаблено; «хто поняв - той поняв» )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up